Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, що робити, якщо вкрали гроші з банківської карти

Українцям розповіли, що робити, якщо вкрали гроші з банківської карти

0

В 2021 році кількість активних користувачів банківськими картами стрімко зростає і цілком очікувано, що кількість інтернет-шахраїв та вуличних крадіїв також невпинно зростає. Враховуючи те, що зараз розрахуватися банківською картою не складе труднощів, а термінали для такої оплати присутні у всіх більш-менш великих магазинах, логічно, що українці завжди тримають всі свої карти біля себе. Так ось, зараз розповімо, що робити, якщо вкрали гроші з банківської карти. В даному випадку немає значення, чи це зробили інтернет-шахраї, чи це зробили вуличні крадії.

І так, якщо з вами трапилася така неприємна ситуація, необхідно перейти в онлайн-банк та заблокувати банківську карту, з якої почали викрадати кошти. Наступним кроком стане дзвінок в банк, або ж пряме відвідування його філії. Працівникам банку необхідно повідомити про викрадення коштів та написати заяву на повернення коштів. В даному випадку, необхідно все робити максимально швидко, оскільки чим швидше ви напишете заяву на повернення коштів, тим більша ймовірність, що вам їх повернуть.

Наступним кроком стане заява, яку ви повинні написати в поліції, оскільки за таку крадіжку дають кримінальну відповідальність і в базі поліції повинна знаходитися ваша заява. Можливо цього крадія знайдуть і він отримає справжній термін за свої злодіяння.

Повернемося до вашого банку. Ваш банк забов’язаний повернути вам кошти, якщо ви не віддавали нікому свою банківську карту та не повідомляли секретний PIN-код або ж дані для входу в онлайн-банк.

Також варто проконтролювати термін повернення коштів, оскільки в банках полюбляють цей процес затягувати на довгі терміни. Рекомендуємо ознайомитися з договором, який ви складали з банком, та знайти пункт про повернення втрачених коштів.

Також сьогодні було названо причини, чому варто відмовитися від пластикової банківської карти і почати використовувати віртуальну карту.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version