Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як сучасний банкомат може нашкодити кредитній історії

Українцям розповіли, як сучасний банкомат може нашкодити кредитній історії

0

Останнім часом, українці почали частіше брати кредити в відомих банках України і причина цього цілком очевидна. Зараз же мова піде не про причини кредиту, а про те, як сучасний банкомат може нашкодити кредитній історії. Мова піде про внесення обов’язкових платежів за допомогою банкоматів, які підтримують цю технологію. Частково, термінали самообслуговування також можуть нашкодити вашій кредитній історії.

Так ось, про банкомати. Не так давно, Приватбанк почав розповсюджувати свої нові банкомати, які можуть здійснювати не тільки операції по зняттю готівки, але й поповнювати банківські карти. Додатково, такі банкомати обладнали ще й безконтактною системою, тобто користуватися банкоматом можна не вставляючи свою карту в банкомат. Так чому банкомат може зіпсувати кредитну історію? На це є декілька причин.

Шахраї, які можуть використовувати спеціальну накладку на клавіатуру або картоприймач. Якщо ви натрапите на банкомат з таким обладнання, то не тільки не вспієте внести обов'язковий платіж по кредиту, а ще позбудетеся всіх коштів, які зараз є на вашому рахунку.

Наступна причина - це технічні проблеми з банкоматом. До цього можна віднести як проблеми з прийомом купюр, так і зажовану банківську карту, або просто програмний збій. Все це може призвести до того, що банкомат не прийме ваш платіж, зажує кошти або карту, або прийме кошти, але не зарахує платіж по кредиту.

В більшості випадків, якщо з банкоматом будуть якісь проблеми, ваш платіж оброблять і приймуть, але це займе час, який може зіграти проти вас і вам не зарахують вчасний платіж. Це призведе до того, що вам буде нараховано штраф за невчасне внесення платежа, а це погіршить кредитну історію в майбутньому.

Щоб уникнути таких проблем та недорозумінь із банком, рекомендується вносити платежі за декілька днів до крайнього терміну. Якщо у вас велика сума обов'язкового платежа, то краще вносити цю суму у відділенні банку, або ж при внесенні через банкомат або термінал самообслуговування брати чек для підтвердження фінансової операції.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version