Home Новини сучасних технологій Названо прості способи, які допоможуть позбутися інтернет-залежності

Названо прості способи, які допоможуть позбутися інтернет-залежності

0

Дана стаття стосуватиметься інтернет-залежності, а саме визначимо її ознаки та прості способи, як позбутися інтернет-залежності. Давайте одразу до суті.

Основними ознаками інтернет-залежності є:

  • прокидаючись зранку, перше, що ви робите – берете смартфон. Тобто замість того, щоб полежати кілька хвилин, випити води чи зробити зарядку, ви берете смартфон і перевіряєте соціальні мережі, електронну пошту чи просто переглядаєте відео на YouTube;
  • ви засинаєте із смартфоном в руках в процесі перегляду тих самих відео чи соцмереж;
  • ви постійно перевіряєте соцмережі та месенджери, перевіряєте пошту, тобто не можете провести навіть кількох годин без смартфона та інтернету. Ви відчуваєте занепокоєння, відлучившись на певний час від мережі;
  • зустрічі з друзями ви також проводите сидячи в телефоні.

Я думаю, хоча б з однією із вищеперерахованих ознак ви точно стикались як особисто, так і помічали їх в оточуючих вас людей. На перший погляд проблема може не здатись справді серйозною, але це не так. В певний момент ви просто не помітите як стали повністю залежні від смартфона та інтернету. Так як уникути інтернет-залежності?

Для початку не варто різко відмовлятись від користування смартфоном, якщо ви стикнулись з інтернет-залежністю. Тут потрібно діяти поступово. Для початку дещо зменшіть час роботи в смартфоні чи час на соціальні мережі, для цього можна скористатись і спеціальними додатками для аналізу проведеного вами часу в мережі. Далі весь час збільшуйте проміжки часу без смартфона та інтернету. Також рекомендується знайти собі заняття поза мережею, до прикладу записатись в спортзал чи просто здійснювати піші прогулянки, чи зайнятись бігом. Більше часу проводьте із реальними людьми, а не з віртуальними і у вас все вийде. Удачі!

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version