Home Новини сучасних технологій Відомо, як дізнатися що у Viber вам пишуть з несправжнього номера

Відомо, як дізнатися що у Viber вам пишуть з несправжнього номера

0

Останнім часом в мережі все більше і більше з’являється негативних коментарів від користувачів месенджерів, що їм в месенджерах (Viber, WhatsApp) та соціальних мережах часто телефонують та пишуть шахраї, або вони отримують велику кількість спам-листів. Щоб вберегти вас від майбутніх атак від спамерів або шахраїв, зараз розповімо, як дізнатися що у Viber вам пишуть з несправжнього номера.

Зазвичай, всі шахраї, спамери та зловмисники виходять на контакт із своїми жертвами за допомогою віртуальних номерів. Причин на це є декілька, найперша це та, що за допомогою декількох віртуальних номерів можна зареєструвати кілька акаунтів у Viber і займатися “своїми справами” одночасно з багатьма жертвами. Також причиною є те, що для реєстрації в месенджері необхідно тільки пройти авторизацію ввівши одноразовий секретний код, який на такі номери приходить. Ще одна причина це те, що орендувати такий номер набагато дешевше, ніж купляти стартові пакети в Україні.

Так ось, щоб дізнатися що вам пишуть або дзвонять з несправжнього номера, варто просто зателефонувати на нього з свого номера (через месенджер не підходить). Велика ймовірність, що той номер, на який ви будете телефонувати, буде недоступним. Причина тут проста, на віртуальні номери не можна отримати вхідний дзвінок — тільки смс.

Провівши таку просту перевірку, ви легко перевірите шахрая на “реальність” і зможете вільно додавати його в чорний список месенджера та смартфона.

Також нещодавно ми розповідали, що робити, якщо набридла реклама в месенджері Viber.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version