Реклама

Українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні стало відомо, що українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю. Мова йде про додаток Google Family Link, який отримав неймовірно низький рейтинг серед користувачів. З одної сторони це здалося досить дивним, оскільки додаток виконує свої функції майже ідеально, та й з програмної сторони явних недоліків та скарг не надходило. Виявилося, що причиною такого низького рейтингу стали підлітки, які не в захваті від того, що батьки стежать за їхньою поведінкою в інтернеті. Якщо переглянути коментарі до додатку, то виявиться, що майже всі гніві коментарі та низькі оцінки, додаток отримує саме від підлітків.

Коротко розповімо про цей додаток, який досить популярний серед батьків, а значить він включає той функціонал, який затребуваний серед батьків, які сумніваються в поведінці своїх дітей в інтернеті та соціальних мережах. Працює додаток Google Family Link наступним чином. Цей додаток встановлюється на смартфон дитини, після чого, батьки бачать всю активність своїх дітей в мережі і можуть контролювати сайти, на які вони переходять і навіть обмежувати час перебування в мережі. Батьки навіть знають, коли смартфон використовується і знаходиться в активному режимі. Загалом, це хороший додаток для батьків, оскільки вони можуть контролювати дії дітей в інтернеті та перешкоджати тривалому його користуванню, оскільки в дітей звикання до смартфона відбувається досить швидко і часто переростає у всім знайому залежність.

Якщо для батьків цей додаток неймовірно корисний, то діти навпаки не в захваті від нього. Чому ж так? Все досить просто, зараз діти та підлітки багато часу проводять в соціальних мережах, TikTok та мобільних іграх, що негативно відображається на їхньому соціальному життю та успіхах в навчанні і тому подібне. Все це, в майбутньому негативно відображається як на розвитку дитини, так і на її соціальному статусі.

Чи правильно з сторони батьків використовувати такі додатки для стеження та контролю? Звісно що ні, оскільки це особистий простір дитини, яка ще психологічно не сформована і їй це може завдати великої шкоди. Взагалі, стеження за своїми дітьми погіршує взаємостосунки між батьками та дітьми і в майбутньому просто відобразиться в повній недовірі і бажанні відчути повну свободу життя.

Найкращим варіантом для батьків і дітей будуть розумні обмеження використання розумних пристроїв. Тобто, як варіант, зробив уроки — можна користуватися смартфоном; виконав роботу по дому — користуйся смартфоном і тому подібне. Важливо йти на компроміси один одному і розумно (а головне спокійно) пояснити своїй дитині причину таких обмежень. Велика ймовірність, що після профілактичної розмови — дитина зрозуміє вас і свідомо буде використовувати смартфон тільки тоді, коли буде мати вільний час.

З відгуками незадоволених школярів можете ознайомитися нижче:

Українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю
Українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ентузіаст створив ігрову приставку розміром з монету

Сьогодні надійшла інфомрація, що ентузіаст створив ігрову приставку розміром з монету. Розробник Кевін Бейтс створив Nintendo розміром з монету...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -