Home Новини сучасних технологій Українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю

Українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю

0

Сьогодні стало відомо, що українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю. Мова йде про додаток Google Family Link, який отримав неймовірно низький рейтинг серед користувачів. З одної сторони це здалося досить дивним, оскільки додаток виконує свої функції майже ідеально, та й з програмної сторони явних недоліків та скарг не надходило. Виявилося, що причиною такого низького рейтингу стали підлітки, які не в захваті від того, що батьки стежать за їхньою поведінкою в інтернеті. Якщо переглянути коментарі до додатку, то виявиться, що майже всі гніві коментарі та низькі оцінки, додаток отримує саме від підлітків.

Коротко розповімо про цей додаток, який досить популярний серед батьків, а значить він включає той функціонал, який затребуваний серед батьків, які сумніваються в поведінці своїх дітей в інтернеті та соціальних мережах. Працює додаток Google Family Link наступним чином. Цей додаток встановлюється на смартфон дитини, після чого, батьки бачать всю активність своїх дітей в мережі і можуть контролювати сайти, на які вони переходять і навіть обмежувати час перебування в мережі. Батьки навіть знають, коли смартфон використовується і знаходиться в активному режимі. Загалом, це хороший додаток для батьків, оскільки вони можуть контролювати дії дітей в інтернеті та перешкоджати тривалому його користуванню, оскільки в дітей звикання до смартфона відбувається досить швидко і часто переростає у всім знайому залежність.

Якщо для батьків цей додаток неймовірно корисний, то діти навпаки не в захваті від нього. Чому ж так? Все досить просто, зараз діти та підлітки багато часу проводять в соціальних мережах, TikTok та мобільних іграх, що негативно відображається на їхньому соціальному життю та успіхах в навчанні і тому подібне. Все це, в майбутньому негативно відображається як на розвитку дитини, так і на її соціальному статусі.

Чи правильно з сторони батьків використовувати такі додатки для стеження та контролю? Звісно що ні, оскільки це особистий простір дитини, яка ще психологічно не сформована і їй це може завдати великої шкоди. Взагалі, стеження за своїми дітьми погіршує взаємостосунки між батьками та дітьми і в майбутньому просто відобразиться в повній недовірі і бажанні відчути повну свободу життя.

Найкращим варіантом для батьків і дітей будуть розумні обмеження використання розумних пристроїв. Тобто, як варіант, зробив уроки — можна користуватися смартфоном; виконав роботу по дому — користуйся смартфоном і тому подібне. Важливо йти на компроміси один одному і розумно (а головне спокійно) пояснити своїй дитині причину таких обмежень. Велика ймовірність, що після профілактичної розмови — дитина зрозуміє вас і свідомо буде використовувати смартфон тільки тоді, коли буде мати вільний час.

З відгуками незадоволених школярів можете ознайомитися нижче:

Українські школярі зненавиділи Google через додаток для батьківського контролю

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version