Home Новини сучасних технологій Відомо, як правильно чистити екран ноутбука та не пошкодити його

Відомо, як правильно чистити екран ноутбука та не пошкодити його

0

Раніше ми говорили про те, якими засобами потрібно очищати свій смартфон. В даній статті повернемось до ноутбуків (доповнемо нашу попередню статтю) та надамо декілька рекомендацій щодо правильного очищення екрану ноутбука.

В залежності від рівня забруднення вашого екрану ноутбука рекомендується використовувати серветку з мікрофібри для видалення пилу та вологу губку при більш серйозних забрудненнях. Для видалення пилу з екрану за допомогою серветки з мікрофібри спочатку рекомендується вимкнути ноутбук, так буде в першу чергу легше побачити весь бруд, та й само собою безпечніше. Далі потрібно протерти екран в одному напрямку, без кругових рухів та сильних натисків. Та й все, легкий пил та бруд очищено.

Не рекомендується використовувати для видалення бруду з екрану ноутбука сухі серветки чи паперові рушники, так як вони можуть нанести механічні пошкодження екрану.

Тепер щодо вологої губки. Звісно, варто взяти нову губку, фільтровану або дистильовану воду. Ні в якому разі не використовуйте воду з під крана, так як тут є велика ймовірність пошкодження екрану. Щодо ходу дій, то також рекомендується вимкнути ноутбук та відключити його від джерела живлення. Губку необхідно змочити, проте вода з неї капати не повинна, вона повинна бути просто волога. Протріть нею ретельно екран та видаліть весь бруд. Перед ввімкненням ноутбука варто зачекати доки екран повністю висохне. Тут основне не перестаратись із кількістю води та не залити свій ноутбук. Будьте обережні)

Якщо ви не змогли повністю очистити свій екран ноутбуку за допомогою двох вище згаданих предметів, можна використати спеціальний спрей для очищення. Придбати його можна в спеціалізованих магазинах чи сервісних центрах. Ні в якому разі не використовуйте етиловий спирт, ацетон, етилову кислоту, аміак, різноманітні засоби для очищення поверхонь в будинку, очищувачі вікон та скла, тощо.

Для очищення за допомогою спеціального спрею, розпиліть його на серветку з мікрофібри (вона повинна бути злегка волога) та протріть забруднену ділянку. Не наносьте спрей прямо на екран та не тисніть занадто сильно на нього під час витирання.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version