Home Новини сучасних технологій Усе про новенький фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 6

Усе про новенький фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 6

0
Усе про новенький фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band 6 – останнє покоління славнозвісних фітнес-браслетів. Багато людей вже користувались попередніми моделями і розповідали різні враження про них. Цей оновлений варіант повинен стати найкращим із вже існуючих. Це покращена версія попереднього трекеру Xiaomi Mi Band 5. В даній статті ми пропонуємо детальний огляд цього девайсу із всіма його перевагами та недоліками.

Для початку поговоримо про програмне забезпечення даного браслету та програму для смартфона. Ті, хто колись вже мав Xiaomi Mi Band будь-якого покоління, точно має програму для нього на телефоні, і раніше вона мала назву Mi Fit. Розробники, які мають назву Zepp health, випустили оновлення додатку і окрім функцій змінили ще й назву на Zepp Life. Не лякайтесь, це той самий звичний додаток, має лише деякі нові фукції.

Цікаво: Xiaomi Mi Band 7 – характеристики нового покоління фітнес-браслета

Що ж нового у Zepp Life? У ньому з'явилось одне покращення - інформація про користувача тепер більш точна та детальна. Ви не просто бачите кількість пройдених кроків, відстань, спалені калорії, якість сну і т.д., вам будуть пропонуватись різні поради та методи досягти конкретного результату в покращені здоров'я або ж форми. На вигляд все в додатку залишається незмінним, лише реклама пропала, що теж величезний плюс.

Тепер давайте детально розберемо усі налаштування, які варто зробити після першого підключення Xiaomi Mi Band 6. Браслет, як і будь-який інший пристрій потрібно налаштувати під себе, щоб було зручно користуватись.

В трекері Xiaomi Mi Band 6 є багато різних функцій, які можуть не пригодитись кожному, тому варто відключити те, що вам не потрібне, і залишити основні показники. В браслеті є 30 видів спорту (тренувань) і по них ведеться статистика, якщо ви чимось займаєтесь. Але проблема в тому, що якщо ви тільки бігаєте, або тільки плаваєте, то вам не буде зручно гортати усі 30 показників, щоб знайти саме свій. В браслеті можна залишити видимим лише той вид активності, якій на даний момент вам актуальний. Те ж саме стосується усіх інших наявних функцій.

Енергозбереження. Дуже важлива функція для кожного пристрою. Тепер не потрібно самостійно вигадувати якісь способи заощадити заряд акумулятора. Xiaomi Mi Band 6 сам покаже, що увімкнути, а що вимкнути, щоб батарея довше протрималась.

Сповіщення від додатків. Налаштуйте, що саме ви б хотіли бачити на екрані браслета. Які саме додатки вам можуть прислати сповіщення. Все це є в налаштуваннях Zepp Life. Стала доступною функція "малюнок вібрації". Ви самі встановлюєте силу та частоту вібросигналу.

Нагадування. Нагадування (нотатки) тепер мають назву Події. Ви можете в додатку написати все, що хочете зробити, встановити час нагадування і браслет вам покаже на екрані в потрібну годину.

Щоденник тренувань. Після кожного тренування та виконаних вправ, в додатку на телефоні буде зберігатись статистика та вся інформація. Ви зможете переглянути, що ви робили вчора чи декілька днів назад, яка кількість калорій була спалена, який був пульс та інші дані.

Безконтактна оплата. Ну тут все як і в інших фітнес-трекерах. Ви можете оплачувати браслетом все в магазинах через термінал. Це дуже зручно і швидко, при цьому не потрібно витягати телефон чи картку.

Варто знати: Redmi Note 11. Який смартфон найкраще купити в 2022 році з цієї лінійки?

Що ж, про налаштування розповіли все, час поговорити про переваги та недоліки Xiaomi Mi Band 6. Розпочнемо із переваг:
• Екран. Ми не могли не почати із цієї переваги, адже екран став просто величезний порівняно із попередніми моделями. Це настільки зручно, що не порівняється із минулими поколіннями. Тепер в рази більше інформації видно просто на екрані. Це не може не тішити користувача.
• Налаштування. Якщо ви користуєтесь попередніми версіями Xiaomi Mi Band, то при перепідключенні на новий браслет вам перенесуться налаштування. Тобто, не потрібно буде заново все робити, лише по потребі дещо з нових функцій додати або ж забрати.
• Зарядка. Xiaomi Mi Band 6 можна заряджати не виймаючи із браслета, бо тут магнітна зарядка. Ті, хто мають старіші версії браслету оцінять таку можливість точно.
• Розблокування. Попередні покоління реагували на любі дотики, навіть на воду. Зараз це виправили і можна налаштувати розблокування самостійно, наприклад, використовувати для цього свайп по екрану.
• Браслет. Сам браслет в новому Xiaomi Mi Band 6 товстіший, ніж в попередніх моделях. Це однозначно плюс, бо він не так пошкоджується від механічних уражень. Якщо браслети раніше треба було регулярно замінювати, то зараз такої проблеми точно не буде.
• Ліхтарик. Маленький, але важливий плюс. В Xiaomi Mi Band 6 є ліхтарик та дуже яскравий екран, який допоможе розгледіти все в темряві.

Тепер поговоримо про недоліки:
• Батарея. Заряд акумулятора не тримає стільки, скільки хотілося б. Якщо ви активно будете користуватись усіма функціями, то заряду вистачить на 3-5 днів. Розробники кажуть про 12-14 днів, але це за умови, що буде режим енергозбереження і майже ніякі показники не будуть вимірюватись. Тоді взагалі для чого їх вигадувати? Це правда, Xiaomi Mi Band 6 відразу може оцінювати майже всі показники в організмі, але заряджати потрібно буде дуже часто.
• Блокування. Раніше пароль блокування був 4 цифри, зараз змінили аж на 6. Таке майже ніде не зустрічається, а 4-значний пароль був не менш зручний. Інколи не вистачало часу його ввести, а тепер аж 6 цифр. Це не зовсім хороше оновлення, тому багато хто просто не ставить пароль захисту.
• Додаток. Оновлення додатку зробило його ніби недопрацьованим. Є нюанси які дуже дратують користувачів - це сповіщення. Якщо ви хочете, щоб браслет нагадав вам йти спати, то ви отримаєте сповіщень від нього стільки, що потім їх просто вимкнете. На старих версіях приходило лише одне сповіщення, зараз ж все по іншому.

Отож, як бачите, Xiaomi Mi Band 6 має дуже багато крутих можливостей. Навряд чи ви зможете знайти кращий фітнес-браслет по функціях. Він дійсно чудово оцінює стан здоров'я людини, а також контролює всі тренування. Мінуси, які ви можете побачити, не значні та не впливають на ефективність роботи. Додаток буде точно змінюватись та покращуватись, це лише питання часу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version