Home Новини сучасних технологій В 2020 році в мережу попала рекордна кількість персональних даних користувачів

В 2020 році в мережу попала рекордна кількість персональних даних користувачів

0

В 2020 році в мережу попала рекордна кількість персональних даних користувачів, включаючи платіжну інформацію. Такою інформацією поділилася компанія InfoWatch, яка займається розробкою систем цифрової безпеки.

InfoWatch стверджує, що в 2020 році в Мережу потрапили понад 11 мільярдів записів персональних даних. Експерти вважають, що найчастіше витоки траплялися в хайтек-сфері, індустрії фінансів і держсекторі.

За даними аналітиків, в більшості випадків причиною стали «зливи» інформації від недобросовісних співробітників. Нібито через кризу менеджери банків і оператори стільникового зв’язку намагалися заробити на продажу конфіденційної інформації. Частка витоків через дії персоналу зросла приблизно на ¾.

Найбільший витік даних сталася у сервісу Whisper. У Мережу потрапили всі дані з моменту заснування компанії у 2012 році - близько 900 мільйонів записів. Друге місце зайняв сервіс мікроблогів Weibo з показником в 538 мільйонів, а третє - косметична компанія Estee Lauder з 440 мільйонами.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version