Home Новини сучасних технологій В банкоматах виявлено вразливість, через яку можна необмежено знімати готівку за допомогою...

В банкоматах виявлено вразливість, через яку можна необмежено знімати готівку за допомогою смартфона

0

Сьогоднішній матеріал знову стосується банкоматів, шахраїв та готівки. Вже всі звиклися з тим, що шахраї та грабіжники відчайдушно намагаються виманити гроші у власників банківських карт і користуються вони різноманітними способами, вигадуючи весь час щось нове. На цей раз мова піде про новий спосіб шахрайства, а точніше про те, що в банкоматах виявлено вразливість, через яку можна необмежено знімати готівку за допомогою смартфона. Так, справді можуть, причиною в цьому випадку є технологічний процес, який не стоїть на місці і чим вміло користуються зловмисники.

Тепер детальніше. Багато компаній, які займаються кіберзахистом, регулярно шукають проблеми (помилки, баги) в сучасних пристроях, через які потенційні зловмисники можуть отримати доступ до конфіденційної інформації. В даному випадку, фахівець із захисту Хосеп Родрігес довів, що банківська система вразлива перед різноманітними хакерами, а значить наші з вами кошти завжди знаходяться в небезпеці.

Хосеп Родрігес якраз один з тих, хто шукає такі вразливості, але навідміну від зловмисників, він не використовує отримані дані для наживи, а передає в необхідні компанії, для виправлення та покращення безпеки.

Так ось, Родрігес створив додаток, на основі знайдених вразливостей, за допомогою якого і технології NFC, він може знімати необмежено готівки в будь-якому банкоматі, який підтримує технологію безконтакних платежів. Крім цього, він може знижувати комісію за будь-які послуги, вивести з ладу або заблокувати банкомат і виконувати інші дії.

Формально, він знайшов вразливості в протоколі NFC та в пристроях-приймачах (банкоматах і не тільки) і об'єднав їх в один додаток. За словами, цей додаток хоч і ефективний, але не буде працювати в тих випадках, коли невідомі вразливості кожного окремого банкомата, якими він звісно не поділився.

Як повідомляє Родрігес, отримані дані він передав більшості провідних банків і деякі з них вже виправили такі вразливості, але велика кількість банків так і не взялися за виправлення цих помилок і невідомо, чи колись виправлять їх.

Також нещодавно стало відомо, чому українці записують на відео процес поповнення банківської карти ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version