Home Новини сучасних технологій Відомо, як дізнатися хто продає вашу електронну пошту спамерам

Відомо, як дізнатися хто продає вашу електронну пошту спамерам

0
Відомо, як дізнатися хто продає вашу елекронну пошту спамерам

Ймовірно, ви досить часто зустрічалися з тим, що вашу електронну пошту засмічують різні компанії з різними пропозиціями. Велика ймовірність, що ви навіть не знаєте про такі компанії і, відповідно, не просили їх надсилати вам відповідні листи. Зрозуміло, що в таких випадках виникає запитання: Як спамери отримали мою електронну адресу?
Як виявилося, в більшості випадків ви не при справах. Для прикладу, ви зареєструвалися на якомусь сайті, ввели свою електронну пошту для підтвердження і все, через деякий час ви отримуєте шалену кількість спам-листів. Як вже не важко догадатися, вашу електронну адресу продали компанії, яка займається таким типом “реклами”. Зараз же відомо, як дізнатися хто продає вашу елекронну пошту спамерам.

Однозначно, такий припцип маркетингу не можна вважати правильним по відношенню до своїх клієнтів, що вже говорити про людей, яким навіть не потрібні такі послуги. Це ціновий маркетинг, який використовує будь-які можливі способи, щоб добратися до ваших гаманців.

Повертаємося до питання виявлення тих, хто продає вашу електронну пошту. Вислідити таку компанію/сайт досить складно, оскільки вони, в більшості випадків, самі не займаються спам-розсиланням, а продають іншим компаніям цю інформацію. Також не варто забувати, що ми реєструємося на великій кількості сайтів і з впевненістю важко сказати, хто саме продає електронну адресу. На щастя для нас, є один спосіб знайти ті недобросовісні компанії. Знову ж таки, вирахувати ті компанії, на яких ви вже підписані буде важко, тому спробуємо знайти їх, зареєструвавшись по-новому.

Відслідковуємо порушника конфіденційності

Так ось, наступного разу, коли ви зареєструєтеся на новому сайті або будете створювати новий обліковий запис в програмі, додайте символ + та унікальний ідентифікатор після імені користувача, але перед символом @. Отже, цей стандартний формат електронної пошти:

username@gmail.com

... стане щось на зразок:

username+appname@gmail.com (де appname буде назвою сайта або додатка)

В ідеалі, використовуйте назву програми, щоб легше було знайти винуватця. Якщо ви зареєструєтеся в обліковому записі TikTok з ім'ям користувача +tiktok@gmail.com, тоді ви почнете отримувати багато електронних листів зі спамом із зазначеною адресою як одержувач, ви дізнаєтесь, що саме TikTok продав вашу електронну адрес.

Причина цього полягає в тому, що Gmail ігнорує все після входу знака + в будь-які електронні адреси, але все одно доставляє електронні листи. Тож перевірте це поле відправника у вашому наступному спам-повідомленні.

Ви можете зіткнутися з проблемою, коли служба, в яку ви реєструєтесь, не дозволяє вводити символ + у поле електронної пошти. Якщо це трапиться, ви можете скористатися іншим трюком Gmail: додайте крапку десь у своєму імені користувача. Наприклад:

username@gmail.com

... при реєстрації на одному веб-сайті можна вказати наступне:

user.name@gmail.com

... тоді як під час реєстрації на іншому веб-сайті:

u.sername@gmail.com

Подібно до символу +, Gmail відверто ігнорує будь-які періоди в іменах користувачів і надсилає електронний лист так, ніби їх там не було. Вам доведеться пам’ятати, на якій позиції знаходився період, коли ви підписувались на кожну послугу, і існує обмежена кількість комбінацій. Однак зауважте, що ви можете використовувати кілька крапок.

Що робити, коли з’ясовується, хто продав ваші дані

На жаль, ви не зможете покласти край потішним продажам даних, просто зачепивши компанію за крадіжку - просто не існує адекватної системи покарання порушників політики, якщо навіть існує політика проти цього.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version