Home Новини сучасних технологій В Google Play виявлений шахрайський додаток, який винаджує у користувачів гроші

В Google Play виявлений шахрайський додаток, який винаджує у користувачів гроші

0

В Google Play виявлений шахрайський додаток, який винаджує у користувачів гроші. Даний додаток був виявлений “Лабораторією Касперського”. Якщо детальніше, то в одному із месенджерів була помічена розсилка із посиланням, яка вела в Google Play і направляла користувачів на скачування фейкової бонусної картки у вигляді додатку. Щоб використовувати дану картку потрібно було оформити платну підписку.

Сам додаток при відкритті був фактично порожнім. На екран виводилась лише картинка із логотипом відомого магазину і акційною пропозицією для оформлення картки. Звісно, кошти за картки знімались, але самої бонусної картки ніхто не отримував. Після виявлення, про даний додаток було повідомлено в Google.

Підписка при оформленні картки коштувала користувачам близько 225 грн. в тиждень. А враховуючи те, що додаток ще й міг мігрувати під різні відомі бренди, то сума втрачених коштів користувачів була справді велика. Окрім цього, в даному додатку було досить багато схвальних відгуків та висока оцінка, що зменшувало сумніви в користувачів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version