Home Новини сучасних технологій В Європі доля сонячної енергетики цього літа сягнула рекордні 12,2%

В Європі доля сонячної енергетики цього літа сягнула рекордні 12,2%

0
В Європі доля сонячної енергетики цього літа сягнула рекордні 12,2%

Минулого літа в Європі вклад сонячних електростанцій в загальну кількість виробленої електрики зріс до 99,4 ТВт•год проти 77,7 ТВт•год вироблених за цей же період минулого боку,що складає 29% приросту.Загальний же відсоток електричної енергетики від усієї електроенергії виробленої в Європі за період з травня по серпень склав 12,2%,в минулому році було 9%.

Цікаво: Знайомимось із сонячними батареями. Що потрібно знати?

18 країн Євросоюзу встановили цього літа рекорди по виробництву сонячної енергії,а 10 з них довели її долю в загальній кількості виробленої електроенергії до 10% та вище.Серед загальної кількості електроенергії виробленої ЄС доля сонячної перевищила отриману від вітрогенераторів (11,7%) та гідроенергетики (11%),але все ще поступається вугільній (16,5%).

Лідерами серед країн стали Нідерланди,де 23% електрики було вироблено сонячними батареями,Німеччина (19%), Іспанія (17%).

Зазначимо що для вироблення того ж об`єму електроенергії традиційним способом потрібно 20 млрд куб.м газу,що при нинішніх цінах складає 29 млрд євро.

Цікаво: Cтворено “невидимі” сонячні батареї для смартфонів

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version