Home Новини сучасних технологій В Telegram виявили бота, який викрадає одноразові банківські паролі

В Telegram виявили бота, який викрадає одноразові банківські паролі

0

Вже всім давно відомий факт, що шахраї та кіберзлочинці вигадують різноманітні способи заволодіння коштами звичайних людей. Якщо дзвінки від шахраїв та фішинг вважаються вже класикою, то сьогодні розповімо про новий спосіб обману клієнтів банку або інших фінансових установ і особливо це стосується користувачів месенджера Telegram. Як сьогодні стало відомо, в месенджері Telegram виявили бота, який викрадає одноразові банківські паролі та інші коди для доступу до фінансових установ.

За словами фахівців безпеки компанії Intel 471, в месенджері було виявлено небезпечного бота SMSRanger, який відправляє автоматичні повідомлення під виглядом банку, платіжної системи або фінансових установ. Традиційно, жертви навіть не здогадуються про те, що повідомлення приходить не від справжньої фінустанови, а від кіберзлочинців. Відповідно, жертви відправляють їм у відповідь необхідні запитувані дані, до яких відносяться паролі для доступу, одноразові коди, секретні коди та інша важлива інформація, яка допомагає зловмисникам отримати доступ до необхідних облікових записів.

Особливістю даного бота є його простота у використанні і саме через це, він так затребуваний серед злочинців. Фактично, для роботи бота необхідно мінімум даних - номер телефону жертви або ж компанії, а його ефективність "роботи" тримається на неймовірно високому рівні (80%).

Якщо ви подумали, що це все, то не варто розслаблятися, оскільки в Телеграм є ще один бот із схожим принципом роботи і називається він SMS Buster. Даний бот вже викрадає номери банківських карток та секретні коди CVV.

Також нещодавно стало відомо, що листування в месенджерах вже не будуть конфіденційними.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version