Home Новини сучасних технологій Бізнес новини В Україні може виникнути новий спосіб шахрайства

В Україні може виникнути новий спосіб шахрайства

0

Існує багато схем шахраїв, які хочуть вкрасти гроші у людей. Крім того, експерти вважають, що незабаром з’являться ще й нові схеми. Зараз ми поговоримо, які же.

Якщо в країні запроваджують нові купюри грошей, то тут і з'являються шахраї. Вони ходять по квартирах і пропонують ці нові гроші, а натомість просять старі. Тут обман очевидний. Нові купюри насправді не нові, а підроблені. Особливо шахраї приходять до людей похилого віку.

Ще один спосіб – це вкладення. Там теж ведуться, переважно, старші люди. Шахраї пропонують вкласти гроші в нерухомість або якісь ферми. Суть у тому, що ні заробітку, ні своїх грошей ви не отримаєте.

Також часто люди натрапляють на телефонних шахраїв. Це легкий спосіб обману. Злодій дзвонить і представляється працівником банку. Далі є дві схеми. Перша, кажуть, що хтось хоче вкрасти гроші з вашого рахунку, і для захисту просять назвати номер та інші дані картки. Друга така сама, але просять уже перевести всі гроші зі свого рахунку на інший, для перестрахування. Мета одна – вкрасти гроші.

Для того, щоб люди похилого віку не стали жертвами, потрібно попереджати, що банк якщо і дзвонить, то ніколи не вимагає дані карт. А ще краще записати номер банку в телефонну книгу, щоб людина знала коли і хто їй дзвонить. Також слід пояснити, що якщо будуть нові купюри, то старі обмінювати не потрібно. Просто можна буде користуватися і тими, і тими.

Також нещодавно стало відомо, чи можуть шахраї з банківськими терміналами вкрасти гроші з вашої банківської картки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version