Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, яка функція дзеркала в банкоматі

Українцям розповіли, яка функція дзеркала в банкоматі

0

Мабуть, усі бачили на банкоматі маленьке дзеркало. Але мало хто знає, для чого воно потрібне. Якщо вам це цікаво, у цій статті ви дізнаєтеся всю інформацію, а так само знатимете, як уберегти себе від шахраїв.

Одна з функцій дзеркала, дивитися хто у вас за спиною, або чи хтось бачить ваш пароль. Втім, для вашої безпеки та спокою дзеркало спеціально висить саме на рівні очей. Але мало хто знає, що за дзеркалом є маленька прихована камера. Якщо ви щось зробили, що порушує закон, вас дуже швидко знайдуть.

Проблема може виникнути в тому випадку, якщо камера на банкоматі не лише одна. Іноді буває, що зверху камери банку є ще камера і дзеркало шахраїв, які хочуть вкрасти гроші. Камери шахраїв направлені так, щоб побачити пароль. Якщо ви думаєте, що з одним паролем нашкодити вам ніхто не зможе, то ви помиляєтеся. Шахраї пішли далі та встановили в отворі для карток спеціальний сканер, який зчитує номер картки. Після цього шахраї можуть зробити дублікати карток і знімати гроші з паролем, який вони побачили раніше через камеру.

Рекомендуємо: В банкоматах виявлено вразливість, через яку можна необмежено знімати готівку за допомогою смартфона.

Є кілька прийомів, які захистять вас від крадіжки. Ці поради дали самі працівники служби безпеки банківських установ.

Зверніть увагу, що на отворі для карток є спеціальні накладки. Вони повинні бути прозорі або напівпрозорі, а також повинні міцно триматися. Якщо накладки темні і хитаються, це швидше за все справа шахраїв, і всередині є сканер для зчитування ваших даних. Якщо на банкоматі є якісь пошкодження, клей, скотч, а на отворі для карток дірки або тріщини, то краще йдіть до наступного банкомату.

Можливо, звичайно, просто банкомат старий, але навіщо ризикувати? Якщо хочете бути впевненими, що ваші гроші не вкрадуть, краще користуйтеся банкоматами не на темній вулиці, а в місцях, де гарне освітлення та багато людей.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version