Home Новини сучасних технологій В Україні очікується подорожчання смартфонів, на яке ніяк не можна вплинути

В Україні очікується подорожчання смартфонів, на яке ніяк не можна вплинути

0

Чергова погана новина і вона знову стосується смартфонів та іншої розумної електроніки. На цей раз стало відомо, що в Україні очікується подорожчання смартфонів, на яке ніяк не можна вплинути. Якщо ви подумали про чергові спекуляції із цінами та утворенням штучних дефіцитів, які переслідують нас не тільки в сфері електроніки, а й на продовольчому ринку, то це не так. Проблема в даному випадку полягає в дефіциті мікросхем.

Як ви знаєте, зараз майже вся електроніка відноситься до розумної в тій чи іншій мірі, а для її "розуму" необхідні мікросхеми, з виробництвом яких проблеми. Зараз мікросхеми отримують не тільки смартфони, а й розумні годинники, фітнес-браслети, холодильники, автомобілі та багато іншої електроніки.

Так ось, як ми писали вище, проблема в дефіциті цих мікросхем і причиною тут є загальна кількість перешкод, які переслідують виробників комплектуючих і мікросхем в тому числі. До таких перешкод можна віднести як пандемію, так і останні стихійні лиха, які спостерігаються в багатьох країнах, які, в свою чергу, зупиняють масові виробництва цих комплектуючих. Відповідно, через це й утворився дефіцит мікросхем, який нема як покрити, оскільки виробництв, які цим займаються, мало, а нових гравців на ринку не спостерігається.

Так ось, зараз виробники смартфонів починають зменшувати виробництва своїх пристроїв, а це означає, що їх поменшає в Україні, а ті пристрої, які все ж будуть доступні українцям, суттєво підвищаться в ціні.

Якщо ж у вас старий смартфон і ви бажаєте придбати собі новий, то краще не відкладати це на тривалий період, оскільки в найближчі місяці вартість їхня підвищиться вже на декілька %. Як мінімум, такої думки більшість аналітиків.

Ми будемо вас інформувати про останні знижки на популярні смартфони, тому залишайтесь з нами і періодично перевіряйте наші останні матеріали, які стосуються смартфонів.

Для прикладу, зараз наші партнери із MOYO продають смартфони POCO X3 Pro за зниженими цінами, а саме версію 6 Гб / 128 Гб за 6999 грн, а версію 8 Гб / 256 Гб за 7999 грн.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version