Реклама

Ваші старі гаджети небезпечні, ось що потрібно з ними робити

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

У кого з нас немає шухляди чи сміттєвого бака на полиці шафи з якимись старими телефонами? Ці старі прилади – це не просто безлад, а потенційна небезпека пожежі. Ось що вам потрібно знати.

Чому старі гаджети є пожежонебезпечними?

Старий телефон Android або три тут, забутий планшет або два там. Дуже легко накопичити купу старих гаджетів та обладнання, з якими ви ніколи не зможете впоратися.

На жаль, однак, на відміну від старих гаджетів для сміття, таких як ліхтарик або калькулятор, сучасне обладнання представляє унікальну небезпеку: це небезпека пожежі .

Чому? Більшість сучасної портативної електроніки використовують літій-іонні акумулятори. Літій-іонні батареї чудові в більшості випадків.

Вони невеликі, легкі та зберігають хорошу кількість енергії для свого розміру. Без них у нас не було б супертонких смартфонів, які могли б пропрацювати цілий день (а потім і трохи) на одній зарядці.

Але зберігання великої кількості енергії в невеликому просторі завжди є потенційним ризиком, і літій-іонні батареї не звільнені від цього. Оскільки вони старіють і деградують, збільшується ймовірність виходу з ладу акумулятора.

На відміну від виходу з ладу батареї, якщо, скажімо, деякі батарейки типу АА застрягли в задній частині старої іграшки, ризик виходу з ладу літій-іонної батареї полягає не тільки в витоку та корозії в акумуляторному відсіку, а й у потенційній пожежі. піднімається вгору, і гази (у поєднанні з накопиченою енергією) перетворюють батарею на потенційну вогненну кулю.

Зараз ми навряд чи хочемо, щоб хтось панікував при думці про те, що їхній забутий iPhone 5 або старий MP3-плеєр спалив їхній будинок, читаючи цю статтю під час обідньої перерви.

Вибухонебезпечні телефони дуже рідкісні, і ми повинні знати, що тримати поруч купу старих пристроїв не є смертним вироком. Але хороші методи зберігання та керування гаджетами можуть допомогти знизити ризик майже до нуля та впорядкувати свій будинок у цьому процесі.

Цікаво: Розповідаємо, як смартфони впливають на навколишній світ та організм людини.

Як знизити ризик?

Коли справа доходить до того, щоб уберегти старий телефон або планшет від виходу з ладу та вивести свій будинок на прогулянку, це все про управління ризиками та мінімізацію ймовірності виходу акумулятора з ладу.

Позбавтеся від старих гаджетів

Це може здатися єрессю для людей, які назавжди зберігають усі свої гаджети, кабелі та, можливо, навіть коробку, в якій вони прийшли, але це, безумовно, найкраща практика, яку ви повинні розглянути.

Замість того, щоб нескінченно тримати старі гаджети, позбудьтеся від них, коли їх замінить новий.

Купили новий телефон? Можливо, збережіть старий на пару тижнів як резервну копію на випадок, якщо новий буде лимоном, але потім безпечно утилізуйте його . Продайте його, утилізуйте, віддайте друзям чи родичам у користування, але не залишайте в шухляді надовго, щоб, нарешті, хтось міг заявити: «Це місце в музеї!» Зрештою, найкращий час для продажу iPhone – це коли ви замінюєте його, щоб скористатися перевагами високої вартості iPhone при перепродажі .

Те ж саме стосується всіх інших ваших гаджетів. Візьміть звичку продавати, переробляти або віддавати свій старий пристрій для читання електронних книг, планшет і навіть Bluetooth-динамік після того, як ви заміните його чимось новим. Якщо він має літій-іонний акумулятор, і ви більше не використовуєте його регулярно, настав час знайти новий дім.

І навіть якщо пристрій ніколи не був призначений для того, щоб вийти з ладу та вибухнути у вашому офісному ящику, це просто гарна практика — тримати гаджети у використанні та передавати їх людям, які насправді ними будуть користуватися.

Цікаво: Чому вважається, що Android-смартфони підходять тільки малозабезпеченим.

Заряджайте свої гаджети правильно

Якщо ви не готові позбутися від гаджета, краще віднести його на зберігання як слід. Правильне заряджання забезпечує оптимальне здоров’я акумуляторних елементів і ланцюгів.

Хоча рекомендації відрізняються залежно від виробника та застосування, загальний консенсус полягає в тому, що літій-іонні акумулятори повинні заряджатися приблизно на 40%. (Деякі виробники рекомендують заряджати 50% або 60%).

Справді, важлива частина тут не точний відсоток. Важливо переконатися, що акумулятор заряджений приблизно наполовину, а не зберігається з повністю розрядженим або повністю зарядженим акумулятором.

Швидкість розряду літій-іонних акумуляторів у повністю вимкнених пристроях дуже повільна, але ви все одно повинні планувати заряджати кожні 12-18 місяців або близько того, щоб підтримувати його приблизно на 50%.

Зберігайте їх належним чином

Гаджети, які потрапили у ваш VIP-список для тривалого зберігання, заслуговують належного довгострокового зберігання. Як і безліч інших побутових речей, від фарб до консервів, ваші гаджети будуть найщасливіші в прохолодному сухому місці.

Якщо ви хочете піти далі, металевий контейнер для зберігання зі зручною кришкою на полиці в підвалі з пакетом осушувача всередині для контролю вологості створить ідеальні умови. Однак на цьому етапі, якщо ви не зберігаєте їх з дуже конкретної причини, ви можете ще раз подумати, чи варто це зусиль.

Цікаво: Навіщо купувати занадто дорогі смартфони та чим вони відрізняються від бюджетних?

Перевірте свої гаджети

Однією з найбільших тем є те, що люди знаходять забутий гаджет і виявляють його шокуюче роздутим порівняно з востаннє, коли вони його відкладали.

Тому, якщо ви збираєтеся зберігати старі гаджети для будь-яких цілей, час від часу перевіряйте їх. (Пам’ятайте, що ваші пристрої повинні отримувати невелику зарядку принаймні раз на рік.)

Деградація батареї та її набряк рідко відбуваються швидко. Як правило, батарея повільно розбухає, поки не спотворить корпус або навіть не зламає екран, до якого вона прикріплена ззаду. Сканування збережених пристроїв гарантує, що ви виявите роздуття на ранній стадії.

При появі перших ознак того, що у вашому гаджеті несправна батарея, не забудьте правильно поводитися з батареєю та утилізувати її, дотримуючись цих інструкцій .

Цікаво: Перераховано корисні технології сучасності, які зроблять ПК та смартфони кращими.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо функції GPS в смартфоні, якими мало хто користується

Практично всі знають про таку функцію в своїх смартфонах, як GPS і використовують її тільки по прямому призначенню, а...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -