Home Новини сучасних технологій Вчені з’ясували, чому біль негативно позначається на пам’яті

Вчені з’ясували, чому біль негативно позначається на пам’яті

0
Вчені з'ясували, чому біль негативно позначається на пам'яті

Сьогодні вчені з’ясували, чому біль негативно позначається на пам’яті. Видання Neuropsychologia опублікувало результати наукової роботи вчених із США та Австралії.

Для цього дослідники провели експеримент, в який було залучено близько 416 здорових дорослих людей. Відзначається, що 228 з них за тиждень до дослідження зіткнулися з болем в організмі. Метою дослідження стояло тестування робочої пам’яті. Учасникам демонстрували серію букв на екрані, яку необхідно було запам’ятати. Так, рівень робочої пам’яті вираховувався із здатності запам’ятати якомога більше послідовностей літер.

В результаті з'ясувалося, що здорові учасники, які відчували біль протягом тижня до початку дослідження, показали найгірший результат, ніж ті які не зіткнулися з болем. За словами вчених, фізичний біль провокує роботу певних областей в центрі лобової кори головного мозку і процес цей здійснюється в момент виконання тестів. Відповідна область відповідальна за відчуття болю, афективний дистрес і когнітивні функції.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version