Реклама

Від чого залежить швидкість мобільного інтернету

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Останнім часом в світі масово розповсюджується новий стандарт — мережі 5-го покоління (5G). Хоча в Україні ми ще швидко не відчуємо всі його переваги, в багатьох країнах вже відмічають неймовірну швидкість мобільного інтернету і вже навіть доходить до того, що користувачі відмовляються від звичних Wi-Fi і користуються тільки мобільним інтернетом з 5G. На даний момент, в Україні ще розповсюджується стандарт 4G, тому зараз поговоримо про те, від чого залежить швидкість мобільного інтернету.

Для початку варто розуміти, як вимірюється якість сигналу в мережах 3G та 4G. В цих мережах якість сигналу залежить від співвідношення потужності сигналу до сили шуму. Під силою шуму мається на увазі внутрішньоканальний шум, тобто ваш смартфон та інші смартфони створюють шум в мережі, тобто навантаження.

Ви могли помічати, що якість сигналу у вашому домі може стабільно змінюватися на протязі дня, особливо це відчувається в той період дня, коли поблизу вас багато пристроїв знаходяться в одній мережі. З цього виходить, що чим більше шуму всередині мережі, тим гірша якість зв’язку та повільніший мобільний інтернет.

З цього виходить, що погана якість сигналу не завжди негативно впливає на швидкість інтернету, особливо в тих випадках, коли поблизу знаходиться мало користувачів мережі.
В цілях експерименту, можете особисто перевірити швидкість мобільного інтернету в центрі вашого міста та на його окраїні. В більшості випадків, швидкість мобільного інтернету буде краща на окраїні міста, оскільки активних користувачів мережі буде набагато менше.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Lenovo подали патент на бездротові навушники

Компанія Lenovo це різностороння компанія, яка займається виробництвом різноманітних ґаджетів, чи то смартфонів, чи ноутбуків чи навіть навушників. Сьогодні...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -