Home Новини сучасних технологій Відбулася перша поїздка пасажирів в капсулі Hyperloop

Відбулася перша поїздка пасажирів в капсулі Hyperloop

0

Відбулася перша поїздка пасажирів в капсулі Hyperloop і вона пройшла успішно. Тест пройшов на об’єкті DevLoop в Неваді.

Відбулася перша поїздка пасажирів в капсулі Hyperloop

Вчора ввечері компанія Virgin Hyperloop зробила значний крок у створенні нового виду транспорту – «вакуумних» поїздів, провівши перше випробування капсули з людьми на борту. На 500-метровій ділянці «труби» на об’єкті DevLoop в Неваді була запущена капсула з двома пасажирами. Ними стали співзасновник компанії Джош Гігель (Josh Giegel) і керівник відділу пасажирських перевезень Сара Лучіан (Sara Luchian). Обидва учасники експерименту пройшли підготовку і тестування, щоб переконатися, що вони здорові і готові до поїздки.

Поїздка була виконана в новій капсулі Hyperloop другого покоління Pegasus Pod під кодовою назвою XP-2. Це двомісний транспортний засіб. Він максимально наближений до остаточного варіанту капсул, які планують використовувати в тунелях Hyperloop. Як стверджується, єдиною відмінністю є міцні п'ятиточкові ремені безпеки, запозичені у гоночних автомобілів і покликані забезпечувати додаткову безпеку на етапі випробувань.

Щоб забезпечити комфортне прискорення і гальмування, швидкість капсули в цьому тесті була обмежена значенням 172 км / ч. Це менше половини максимальної швидкості 386 км / год, яка була досягнута під час випробувань в кінці 2017 року. Головним чином, обмеження пов'язане з довжиною труби, якої недостатньо, щоб розвинути вищу швидкість. Очікується, що швидкості, близькі до обіцяних для ліній на етапі експлуатації, будуть досягнуті на другому об'єкті Hyperloop, який будується в Західній Вірджинії.

Читайте також: Компанія Tesla хоче використовувати нові GPU від AMD.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version