Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Відомо, чому деякі банкомати обладнані дзеркальцями

Відомо, чому деякі банкомати обладнані дзеркальцями

0

Оскільки більша частина українців користується послугами банкоматів, логічно, що було б цікаво про них знати по-максимуму. Якщо раніше ми розглядали, чому вони не видають картки або готівку, чи можуть видати фальшиві гроші і навіть що робити, якщо вас обікрали біля банкомату, то сьогодні поговоримо про конструкцію банкомату, а саме про одну цікаву деталь, на яку не всі звертають увагу. Так ось, сьогодні нам стало відомо, чому деякі банкомати обладнані дзеркальцями, які розміщують зазвичай з правої або лівої сторони він користувача банкомату.

В більшості випадків, мало хто звертає увагу на них, тим більше, що не всі банкомати ними обладнані, але не дивлячись на те, що просто дзеркальце, воно ще й виконує важливі функції.

Основна причина, чому банкомати обладнані дзеркальцями, полягає саме у безпеці користувачів банкомату. Саме за допомогою цього дзеркальця, можна побачити, чи ніхто не підглядає за вами під час введення пін-коду.

Наступна причина також стосується безпеки, а саме, за дзеркальцем ховають приховану камеру, за допомогою якої, служба безпеки банку стежить за тим, щоб біля банкомату завжди було безпечно і не було вандалізму. У випадку ж, якщо щось трапляється, вони мають записи, які можна використовувати проти вандалів, або ж зловмисників.

Третя причина більше стосується комфорту, а саме користувачі банкомату, можуть використати дзеркальце саме по призначенню, тобто причепуритися.

Також можливий варіант, що дзеркальце встановили шахраї і за допомогою нього і прихованої камери під ним, спостерігають за процесом введення пін-коду. На щастя, співробітники банку періодично проводять поверхневий огляд банкоматів і такі конструкції швидко демонтуються.

Також нещодавно, українцям розповіли, як не потрапити в пастку, знімаючи гроші в банкоматі.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version