Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, чому деякі банкомати працюють швидко, а інші повільно

Названо причини, чому деякі банкомати працюють швидко, а інші повільно

0

В попередньому матеріалі ми розповідали про те, чому більшість банкоматів обладнані дзеркальцями, а зараз поговоримо про їхню швидкість роботи, а саме буде названо причини, чому деякі банкомати працюють швидко, а інші повільно.

Напевно, при користуванні банкоматами, ви звертали увагу на те, що деякі працюють ну справді швидко, і процес від затягування карти банкоматом і до видачі готівки та банківської карти, займав неймовірно мало часу. В деяких же, повільна робота починається вже з самого початку, а саме затягування карти в банкомат. Покопавшись в мережі, вдалося вияснити, що причин цього є декілька.

Першою причиною можна назвати кардрідери, а саме їхні моделі для запобіганню скіммінгу. Нагадуємо, що скіммінг, це копіювання даних банківської карти, нелегальним способом. Скіммери використовують спеціальні кардрідери, які розміщують на банкоматі і під час затягування карти банкоматом, вони також зчитують всі необхідні дані.

Так ось, в даному випадку, такі моделі кардрідера (антискіммінг) спеціально працюють повільно і ривками, щоб запобігти зчитуванню даних карти нелегальним способом. Ця технологія досить популярна і використовується в багатьох банкоматах.

Наступна причина, чому банкомат працює повільно, це елементарна необхідність в заміні деталей, які відповідальні за затягування карти. Особливо це стосується тих банкоматів, яким вже понад 10 років і належного технічного обслуговування вони не отримували.

В інших випадках, на повільну роботу банкомата можуть впливати програмні збої системи та інші неполадки, у вигляді нестабільного з'єднання з інтернетом, або ж із серверами банку.

Якщо ж банкомат працює швидко і без нарікань, то він або новий, або ж в ньому відсутній антискіммінговий кардрідер.

також нещодавно стало відомо, чому при знятті готівки банкомат спочатку видає картку, а уже потім гроші.

Також нещодавно було названо функцію банкоматів Приватбанку, від якої були б в захваті всі клієнти.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version