Реклама

Відомо, чому не усі виробники смартфонів залишають місце під карту пам’яті

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ще декілька років тому, якщо хтось купував собі новий смартфон, то відразу брав у наборі й карту пам’яті. Це було для усіх звично, адже вбудованого місця не вистачало на усі файли. З часом ситуація почала змінюватись й виробники збільшили вбудовану пам’ять. Зараз можна навіть бюджетні моделі купити із 64-128 Гб. Саме по цій причині багато брендів перестали виділяти місце на карту пам’яті. Більшість користувачів це не помітить, так як давно забули про їх існування, але є й такі, кому це нововведення принесе дискомфорт.

Цікаво: Названо дозволи, які ні в якому разі не можна надавати додаткам на пристроях Android.

Насправді виробники відмовляються від карт пам’яті по різних причинах. Немає однієї відповіді. Ми розповімо найпоширеніші, які й стали причиною такої інновації.

Неякісна карта пам’яті

Багато людей купують microSD поганої якості. Вони не дивляться на виробника, а просто намагаються придбати бюджетний пристрій з великим обсягом. В результаті така карта починає гальмувати та не давати смартфону працювати на повну. Нарікання починаються не на карту пам’яті, а безпосередньо на телефон. Саме тому виробники вирішили не псувати собі репутацію та забрали взагалі можливість користуватись microSD.

Збільшення простору

Забравши місце під карту пам’яті, можна збільшити простір під інші важливіші деталі. Наприклад, збільшити акумулятор або ж додати важливі датчики. Це дає можливість розширити функціонал смартфона та підвищити його характеристики. Це одна з найпоширеніших причин виробників відмовитись від microSD.

Цікаво: Мобільний GPS: 4 найкращих програм для iPhone та Android.

Прибуток

Виробники смартфонів розуміють, що не зароблять на картах пам’яті, але можуть заробити на збільшенні обсягу пам’яті самого смартфона. Покупці будуть добре думати чи економити й купувати модель з малою кількістю вільного місця, чи відразу придбати дорогий пристрій. Часто зупиняються люди на другому варіанті, а це додатковий прибуток кожному виробнику смартфонів.

Низька швидкість

Карти пам’яті працюють повільніше за смартфон, навіть якщо вони дорогі та якісні. Це факт, який нікуди не подінеться. Усі завантажені на microSD програми будуть запускатись довго, а файли довго відкриватись. Виробники не хочуть, щоб це впливало на сам смартфон. Саме по цій причині не встановлюють окремий роз’єм для них.

Хмарні сховища

Відсутність карти пам’яті змушує багатьох користуватись хмарним сховищем. Це дає можливість компаніям отримувати додаткові заробітки. 

Загалом це основні причини, чому виробники вирішують забрати повністю місце під microSD. Звісно, в першу чергу вони орієнтуються на власні інтереси, але часто користувачі цього взагалі не помічають і не жаліються на такі інновації.

Цікаво: Які місця на смартфонах Android слід очищувати регулярно та обов’язково.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 4 «творческие» смартфоны, которые вас должны удивить

Стаття доступна українською...Смартфоны, смартфоны … .. Сколько бы мы не говорили о них, все мало. О стандартных смартфонах информации...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -