Home Новини сучасних технологій Відомо, чому під час розмови по телефону погано чути співрозмовника

Відомо, чому під час розмови по телефону погано чути співрозмовника

0

Іноді, під час розмови по телефону, співрозмовника стає чути дуже погано. Це приносить деякий дискомфорт і хочеться відразу вияснити причину, щоб її усунути. Є декілька проблем, які можуть виникнути і далі ми про них розповімо.

Брудний динамік

Динаміки мають отвори, які засмічуються пилом та брудом. Їх варто постійно чистити, щоб звук не змінювався та не ставав поганим. Динамік знаходиться зверху екрану. Він розташований прямо навпроти вуха користувача, щоб було комфортно розмовляти по телефону. Динамік чистити можна двома способами в домашніх умовах:

  • Завантажити спеціальну програму, яка за допомогою звуку вичищає пил з отворів.
  • Взяти суху зубну щітку або серветку зі спиртом та ретельно прочистити все.

Таку процедуру варто робити один раз на 2-3 місяці. Тоді зі звуком не буде проблем.

Рівень гучності

Іноді користувачі зменшують гучність під час перегляду відео або прослуховування музики. Буває, що гучність зменшується випадково під час самої розмови. Якщо ви  почали погано чути співрозмовника різко, а перед цим все було гаразд, то можете спробувати забрати телефон від вуха, дочекатись поки засвітиться екран та натиснути декілька разів на кнопку збільшення гучності. Повинно допомогти.

Цікаво: Чому телефон швидко нагрівається? Причини та наслідки.

Перешкоди

Перед початком розмови варто подивитись чи немає на динаміку захисної плівки та чи не налазить на нього чохол. Буває, що користувач після покупки просто забуває зняти захисну плівку із самого динаміка. В такому разі її варто викинути. 

Поганий зв’язок

Буває, що оператор зв’язку проводить технічні роботи, або ж людина знаходиться в місці, де поганий сигнал. В такому разі також може погіршитись звучання в динаміку. Це не надто поширена проблема, але виключати її не варто. Щоб хоча б якось виправити цю ситуацію, потрібно увімкнути режим політ, вимкнути його через декілька секунд та передзвонити ще раз.

Вихід з ладу динаміка

Динаміки, як й інші комплектуючі, можуть виходити з ладу. Це стається через падіння, пошкодження або потрапляння води. Якщо щось подібне траплялось із пристроєм, то варто звернутись в сервісний центр. Самостійно це визначити не вийде.

Цікаво: Названо 6 хитрощів, які дійсно зроблять ваш телефон Android швидшим.

Сторонні програми

Тут є два типи програм, які можуть зашкодити роботі динаміка на смартфоні:

  1. Вірусні програми.
  2. Програми, які впливають на звук.

В першому випадку варто встановити антивірус (а краще скористатись декількома по черзі) та виявити чи такі є на смартфоні. В другому випадку варто просто подумати, чи не були завантажені нещодавно додатки, які мають вплив на звук. Можливо, саме вони й зашкодили нормальній роботі.

Збій пристрою

Смартфони часто дають збій з різних причин. Це може негативно впливати й на роботу динаміка. Для виправлення цієї ситуації можна перезавантажити пристрій або перевірити наявність оновлень. Якщо вони є, то їх варто негайно встановити. Іноді доводиться скидати пристрій до заводських налаштувань, але варто розуміти, що це зітре усі дані. Їх варто заздалегідь видалити або перемістити на інший пристрій.

Телефон співрозмовника

Вище вказані проблеми варто шукати, якщо погано чути усіх співрозмовників. Якщо ж проблема лише з один, то причина точно у його смартфоні. Перевірити це дуже просто. Варто просто зателефонувати комусь іншому й зрівняти.

Ось це найпоширеніші проблеми, які трапляються зі смартфонами та їх динаміками. Не варто відразу йти в сервісний центр. Іноді прості дії вдома стають такими ж ефективними.

Цікаво: Чому варто класти телефон екраном до низу? Важливі причини.

NO COMMENTS

Exit mobile version