Home Новини сучасних технологій Відомо, чому після поповнення карти в банкоматі ПриватБанк необхідно ще раз вставляти...

Відомо, чому після поповнення карти в банкоматі ПриватБанк необхідно ще раз вставляти в нього карту

0

Нещодавно ми повідомляли, як знімати кошти в банкоматах ПриватБанк без вставляння карти в них, а зараз розповімо, чому після поповнення карти в банкоматі ПриватБанк необхідно ще раз вставляти в нього карту.

Спочатку передісторія. Як ви могли вже помітити, ПриватБанк почав оновлення своїх банкоматів (вперше їх показали ще в 2019 році) і тепер їх можна зустріти в багатьох великих містах. Зараз ці банкомати отримали більшість функцій терміналу, найголовніша, це можливість поповнення карти.

Так ось, нещодавно я поповнював свою банківську карту в такому банкоматі і все відбувалося цілком нормально до одного моменту. Традиційно, я підійшов до банкомату, вставив карту, ввів пін-код, вибрав поповнення карти, вніс необхідну суму та підтвердив операцію. Після цих дій, банкомат повернув мені мою карту і я вже почав відходити від банкомату, як людина, яка була в черзі позаду мене, покликала мене.

Підійшовши до банкомату, побачив, що він знову просить підтвердження операції, або ж скасування. Звісно, я був здивований, оскільки таких випадків в мене ще не було ні з банкоматами, ні з терміналами самообслуговування. Побачивши це, я натиснув на підтвердження операції, знову вставив карту (і виконав знову всі вищеперераховані дії) та зачекав на зарахування коштів. Після того, як банкомат повернув мені карту, я знову скористався банкоматом, щоб перевірити баланс та отримати виписку по рахунку.

До чого ця історія? До того, що не варто так сильно довіряти банкоматам або терміналам, навіть якщо він виконує всі дії так як потрібно. Також варто не забувати, що програмні збої це нормальна практика не тільки для банкоматів та терміналів, а й для іншої техніки.

Для того, щоб зберегти свої кошти, краще додатково використати свою карту в банкоматі і просто перевірити баланс, або виконати якісь інші дії, щоб достовіритися, що процес зарахування коштів пройшов успішно. Також не варто покладатися на смс-сповіщення з банку, оскільки вони досить часто приходять із запізненням.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version