Home Новини сучасних технологій Названо простий спосіб, який захистить ваші гроші на банківській карті від шахраїв

Названо простий спосіб, який захистить ваші гроші на банківській карті від шахраїв

0

Останні декілька років, шахраї все частіше обманюють українців тільки з однією ціллю — отримання доступу до банківської карти та рахунку. На жаль, універсальний захист від шахраїв ще не знайдено, оскільки з кожним разом вони вигадують нові способи обману, чим бентежать як простих українців, так і банки. На даний момент, можна знайти багато рекомендацій, які можуть ускладнити шахраям доступ до вашого банківського рахунку та карт, але є один простий спосіб, який захистить ваші гроші, хоча він і не дуже популярний серед українців.

Найперше, варто відмітити, що шахраї працюють за методом залякування, ставлять в незручні ситуації, кваплять із рішеннями і тому подібне. Зазвичай шахрайський сценарій відбувається максимально швидко, щоб ви не змогли обдумати свої рішення і ваші поступки були імпульсивними та інстинктивними. Результатом таких необдуманих дій може стати те, що ви повідомите шахраям дані для входу в приват24 ( або інший онлайн-банкінг), секретний код карти (на зворотній стороні) або секретний код із смс, який вам надішле банк. Зазвичай, після передачі таких даних, шахраї швидко отримують доступ до вашого банківського рахунку і витрачають гроші в своїх корисливих цілях (різноманітні покупки або ж переказ на інші банківські карти). Крім цього, на вас можуть взяти кредит в банку або ж придбати дорогий товар в кредит.

Так ось, до чого ми ведемо? До того, що один простий спосіб зможе сильно ускладнити шахраям їхню “професію”. Найкращим захистом буде створення віртуальної карти, якою будуть здійснювати всі основні покупки, оплати і тому подібне. Переваг у віртуальної карти цілком достатньо. Найперше те, що її у вас нема фізично, відповідно вкрасти її ніхто не зможе та розплатитися нею також не вийде. Крім цього, не вийде й здійснювати інтернет-платежі, оскільки необхідний секретний код на зворотній стороні, який також ніде не повідомляється. Та й при спробі оплати все рівно необхідно підтвердження за допомогою отриманого смс.

Ще одним варіантом може стати використання ще одної банківської карти, як додаткової. На неї просто переводите необхідну суму (із основної карти) і використовуєте для щоденних покупок. Навіть у випадку втрати цієї карти, вам необхідно лише ввійти в свій онлайн-банкінг та переказати з неї кошти на свою основну карту та заблокувати втрачену.

В будь-якому випадку, втрачати уважність при спілкуванні з незнайомими людьми не варто, особливо якщо вам телефонують від імені банку і просять назвати якусь секретну інформацію, яка пов’язана з вашими банківськими рахунками. Також не рекомендується повідомляти секретні коди сторонні особам.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version