Home Новини сучасних технологій Відомо, чому потрібно вимикати з розетки усі зарядні пристрої

Відомо, чому потрібно вимикати з розетки усі зарядні пристрої

0

Пристрої, які потрібно заряджати, є зараз у всіх. Мова йде про телефони та ноутбуки. Так як зарядні пристрої використовуються постійно, то їх не всі вимикають із розетки навіть коли ті не потрібні. Так робити не правильно, а чому, ми сьогодні розповімо в статті.

Ну по-перше, зарядний пристрій, який постійно ввімкнений в розетку швидше зламається. На це є декілька причин. Провід може пошкодити будь-хто, чи це тварини, чи це діти, чи ви самі. На нього можна ненароком щось покласти або затиснути десь. Тваринки люблять такі речі гризти та гратись. А для дітей ввімкнені зарядки взагалі небезпечні, адже малюк може її взяти до рота, а це електрика. Окрім цього, в будинку можуть бути перепади напруги, це також погано впливає на усю техніку.

Цікаво: Відомо, чи шкодить Вашому телефону підзарядка протягом ночі

Друга причина завжди вимикати зарядні пристрої - можливість загорання. Таких випадків насправді мало, але вони існують. В квартирі може бути розетка поганої якості, або сам шнур із блоком не оригінальні, а дешеві, незрозумілого виробника. Все це підвищує ризик виникнення пожежі. Уявіть, що ви в цей момент будете не вдома. Думаємо, не варто так ризикувати, тому візьміть собі за звичку вимикати усе, що вам тимчасово не потрібне.

Ну і остання причина - споживання електрики. Зрозуміло, що якщо зарядний пристрій просто увімкнений, то ви не помітите, що на лічильнику показники значно більші, ніж завжди, але все одно ви заплатите за електроенергію, яку навіть не використали. Якщо вам здається, що це все нісенітниці, то доторкніться до зарядки ноутбука чи смартфона, вона буде трохи тепла, а це означає, що струм проходить і гріє пристрій.

Отож, щоб не виникли проблеми, зарядка не вийшла з ладу, а зайві кошти не витрачались на електрику, завжди вимикайте кабеля із розетки. З часом це увійде в звичку, а ви навіть не будете помічати як це робите механічно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version