Home Новини сучасних технологій Відомо, чому українські мобільні оператори свідомо уповільнюють швидкість мобільного інтернету

Відомо, чому українські мобільні оператори свідомо уповільнюють швидкість мобільного інтернету

0

В Україні досить поширена проблема якості та швидкості мобільного інтернету і на жаль, ця проблема не буде вирішена в найближчі роки. Хоча українці скаржаться мобільним операторам, через різні канали зв’язку, на поганий мобільний інтернет, всі розводять руками і тільки годують обіцянками про покращення вже найближчим часом. Щоб ви зайвий раз не нервувалися, коли інтернет буде просто жахливим, ми вам розповімо, чому українські мобільні оператори свідомо уповільнюють швидкість мобільного інтернету.

Причина 1. Велика кількість активних абонентів

В даному випадку мова йде про велике навантаження на мережу. Останні 2 роки, кількість активних користувачів смартфонів, та й мобільного інтернету, стрімко зросла і на спад очікувати не варто. Відповідно, до мережі одночасно підключається велика кількість абонентів, які починають активно користуватися мобільним інтернетом, а це, досить серйозне навантаження на мережу. В результаті, оператори свідомо знижують швидкість передачі даних, щоб всі користувачі мережі, почувалися більш-менш комфортно.

Цікаво: Названо простий спосіб перевірки швидкості та якості мобільного інтернету.

Причина 2. Неймовірний трафік

Дана причина йде паралельно з попередньою, оскільки чим більше людей користується мобільним інтернетом, тим більше трафіку вони споживають, а це також серйозне навантаження на обладнання. Таким чином, страждають від цього всі абоненти, навіть ті, в яких умовно безлімітний інтернет, і швидкість інтернету знижується рівномірно до навантаження - чим більше навантаження, тим менша швидкість передачі даних.

Причина 3. Економія

Економія, це напевно найочевидніша причина, через яку в нас з вами повільний мобільний інтернет. Мобільні оператори, в цілях економії, не використовують своє обладнання на максимально можливій потужності, або ж просто використовують слабке обладнання, яке не здатне нормально працювати з великою кількістю одночасно підключених абонентів.

На жаль, більша частина території України буде страждати від цієї проблеми ще досить довго, оскільки мобільні оператори хоч і конкурують між собою, але не поспішаю встановлювати більше обладнання для якісного надання своїх послуг.

Також нещодавно ми розповідали про особливості підключення Домашнього Інтернету.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version