- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

0
60
Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Планшетами користуються багато людей і здавалося б це дуже зручно, але якщо придивитись уважніше, то набагато краще придбати смартфон. Дивно звучить, адже планшет це ніби зменшена версія ПК. Насправді ні. Із плюсів у планшета, якщо рівняти із смартфоном, тільки великий розмір екрану. Хоча по бажанню можна і телефон купити великий. Давайте ж розглянемо детальніше всі причини, чому обираючи між смартфоном і планшетом варто зупинитись на першому варіанті.

Перша причина - начинка. Хоча планшети постійно випускаються нові і люди ніби то їх купують, але самі функції, процесор і т.д. може бути застарілим. Виробники не вкладають стільки зусиль у планшети, бо це для них немає великого сенсу. Люди частіше зупиняються на смартфонах та ноутбуках. Тому, якщо ви все таки вирішили придбати собі для чогось планшет, то потрібно дуже уважно придивлятись до характеристик і однозначно дивитись на нові моделі, бо старі можуть взагалі від моменту покупки не дуже якісно працювати.

Цікаво: Старі смартфони та планшети Android перестають отримувати оновлення Google Play

Друга причина - екран. Ми тільки що віднесли цей пункт до переваг, але це досить спірне питання. Насправді, хоч екран і великий у планшета, але не завжди якісний. Такі пристрої мають гарне зображення та високу частоту оновлення лише в тому випадку, коли це професійні моделі призначені для конкретної сфери роботи (графіки наприклад). В іншому випадку на смартфоні буде якість значно краща.

Наступна причина - камера. Якщо смартфони зараз є ні чим не гірші від прфесійних камер, то з планшетами ситуація інша. Вони не призначені взагалі для створення фото/відео. Трапляється багато моделей, де камера взагалі одна і то такої якості, що й по відео не зручно говорити, не те що знімки робити. Звісно, існують планшети із кращими показниками, але їх мало і вони дуже дорогі. Не порівняти із смартфоном.

Проблеми із додатками - ще одна поширена проблема. На планшет можна встановити всі ті ж самі програми, що й на телефон. От тільки питання в тому чи буде все добре працювати. Розробники додатків зосереджують всю увагу на смартфонах, а це означає, що на планшеті деякі програми будуть працювати не якісно бо не призначені для великого екрану. Звісно, популярні додатки не створять проблем, а менш розповсюджені можуть і не запуститись.

Зв'язок та інтернет. В смартфон можна вставити будь-яку картку оператора та отримати чудове з'єднання та інтернет. З планшетом не все так просто. Є моделі, які взагалі заходять в інтернет лише через Wi-Fi, а сім-карту в них не вставиш. А є й такі, що із сім-карткою буде працювати лише інтернет, подзвонити не можна буде. Тобто, зрозуміло, що планшет не стане повноцінною заміною телефона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS