Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Відомо, чому в ПриватБанк не повідомляють причину відмови в кредиті

Відомо, чому в ПриватБанк не повідомляють причину відмови в кредиті

0

Останнім часом, на багатьох форумах та в соціальних мережах,можна зустріти багато скарг українців, які стосуються того, що в ПриватБанку відмовляють в наданні кредиту. Як всім відомо, ні в ПриватБанку, ні в інших банках України, причину відмови не повідомляють. В кращому випадку, вам можуть назвати стандарту причину, типу у вас погана кредитна історія і тому подібне. Зрозуміло, що така відповідь не влаштовує потенційних позичальників, оскільки вони не знають, де саме їхня кредитна історія зіпсувалася і, відповідно, не знають як її виправити. Сьогодні, нам в ITechNews, стало відомо, чому в ПриватБанку не повідомляють причину відмови в кредиті.

Для початку варто зауважити, що рішення стосовно надання або відмови в кредиті приймають не працівники банку, а спеціальні скорингові алгоритми, які оцінюють кредитні історії кожного позичальника окремо. В дану кредитну історію входить не тільки те, скільки отримує заробітної плати позичальник, а й те, чи користувався він кредитами раніше, чи повертав їх вчасно, в яких банках брав кредит, на які суми брав кредит, який вік потенційного позичальника, сімейний стан, витрати та багато інших факторів. Назвати всі фактори буде складно, оскільки співробітники банку не повідомляють такої інформації.

Тепер повертаємося до причин, чому в ПриватБанку не повідомляють причини відмови в наданні кредиту. Як ми писали вище, рішення приймає скорингова система і в рідких випадках, співробітник банку, особливо, якщо виникає спірна ситуація.

Якщо ж вам, як позичальнику, повідомляють точну причину, через яку було відмовлено в кредиті, то ви зможете її виправити, як чесним, так і нечесним способом. В результаті, якщо банк надасть кредит особі, яка маніпулювала кредитною історією та кредитним рейтингом, то існує шанс, що його (банк) буде ошукано і кредит ніхто не поверне.

Як ви здогадалися, основна причина, через яку ПриватБанк не повідомляє причину відмови у кредиті - шахрайство та високі ризику обману з сторони позичальників.

Стосовно рекомендацій, для підвищення шансів отримання кредиту, рекомендуємо ознайомитися із нашим попереднім матеріалом.

Також нещодавно стало відомо, що буде, якщо засунути в банкомат ПриватБанку фальшиву купюру?

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version