Реклама

Відомо, чому в сучасних смартфонах так багато камер

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Якщо ви звернули увагу, то зараз на ринку продаються смартфони з 3,4,5,6 камерами і це напевно не кінець. З одної сторони, виникає логічне запитання — для чого стільки камер, якщо раніше використовувалася одна основна і цього було цілком достатньо? Зараз спробуємо відповісти на це запитання, та додатково розповімо для чого використовуються найпопулярніші сенсори. Крім цього, спробуємо знайти ідеальну кількість камер для сучасного смартфона.

Як ми писали вище, сучасні смартфони оснащені 3+ камерами і це не межа, оскільки смартфони стараються наздогнати професійні фотоапарати в якості зображення. Якщо фотоапарати оснащені основною камерою і їм цього цілком достатньо для дійсно якісних зображень, то в смартфони не вийде “засунути” такий об’єктив. Щоб смартфон зміг зробити дійсно якісні зображення, прийшлося додавати різноманітні додаткові сенсори, які будуть покращувати та доповнювати основну камеру.

Найпопулярніші сенсори (об’єктиви), які використовуються в сучасних смартфонах

Основна камера. В даному випадку, тут багато не потрібно пояснювати, оскільки вона виконує функцію основної камери в смартфоні. Зазвичай, це найбільша камера, яка розміщена на зворотній стороні смартфона. Ця камера видає найкращі фото та відео.

Фронтальна камера

Якщо ще 10 років тому ця камера нікому не була потрібна, то зараз вона така ж необхідна, як і основна. Причиною такої популярності стала популяризація селфі, і фронтальна камера ідеально підходить для цього. Крім цього, популярності набрав відеозв’язок через смартфон.

Ширококутна камера

Головна особливість цієї камери це градус захоплення. Якщо основна камера захоплює тільки 80 ° інформації, то ширококутна може отримати до 123 °.

Телеоб’єктив

Телеоб’єктив можна віднести до одного із найпопулярніших сенсорів на сучасних смартфонах, хоча отримують його, зазвичай, тільки флагмани. Особливістю телеоб’єктива є оптичне збільшення зображення, без втрати якості. Якщо цифровий зум істотно знижує якість зображення, то телеоб’єктив позбавлений такого недоліка.

Макро

З одної сторони, це потрібний сенсор, з іншої сторони, виробники смартфонів оснащують смартфони 2Мп або 5Мп об’єктивами. Суть цього сенсора полягає в фокусуванні на малій відстані. Для прикладу, ви фотографуєте траву, метеликів, комах або інше.

В більшості випадків, замість макро можна використовувати телеоб’єктив.

ToF-сенсор

Також популярний сенсор, який можна зустріти в багатьох сучасних смартфонах. Завдяки цьому сенсору роблять портретні знімки. Офіційно, функція ToF-сенсор полягає у відділенні об'єкту фокусування від фону. Зазвичай, основна камера непогано справляється з ефектом боке і це без використання додаткових камер.

В більшості випадків, ці сенсори використовуються на практично всіх смартфонах, які випускаються з 2019 року. В багатьох смартфонах китайських брендів можна зустріти ще й додаткові сенсори, користь від яких сумнівна.

Тепер стосовно ідеальної кількості камер. Ідеальну кількість сенсорів досить складно назвати, оскільки для більшості людей основної та фронтальної камери вже цілком достатньо. Якщо ж ви плануєте робити непогані знімки, то смартфон із фронтальною камерою та основною із додаковими ширококутною та телеоб’єктивом буде цілком достатньо. Зображення будуть виходити достатньо якісними як для соціальних мереж, так і для більш професійних фото.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, чому смартфони Xiaomi страждають від проблем із датчиком наближення

Практично всі власники смартфонів Xiaomi та їх суббрендів стикаються із проблемами, пов’язаними із датчиком наближення, а саме, він некоректно...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -