Home Новини сучасних технологій Відомо, чи краще лагодити дисплей у зборі чи лише екран

Відомо, чи краще лагодити дисплей у зборі чи лише екран

0

Сьогоднішній матеріал написаний на власних помилках і знаннях. Виникла в мене проблема у вигляді розбитого дисплея смартфона. Вирішивши самотужки його полагодити, я почав шукати інформацію в інтернеті на форумах і питав у друзів. Але однозначної думки на своє питання так і не виявив. Якщо купувати лише дисплей, то його доведеться встановлювати самостійно. А ця робота потребує терпіння і акуратності. Але навіщо купувати все в зборі, якщо необхідно лагодити лише екран. Користуючись досвідом по ремонту свого девайсу (навіть дуже успішного), маю декілька думок, якими хотів би поділитись.

Екран

Якщо ремонт доручити спеціалістам, майже кожен з них порадить міняти сенсорний екран. В цьому звичайно є фінансова вигода, бо вартість буде меншою на чверть. Там, куди звернувся я, різниця між екраном з рамкою і без становила близько 200 грн.

Але тут я зіткнувся з неприємністю. Бо виявилось, що не так вже й легко знайти відповідний дисплей для мого ґаджета, а саме, такий який би підходив під колір всього девайсу, а саме синього. Справа в тому, що колір не співпадав з оригінальним, відрізнявся відтінок.

Цікаво: Ремонт телевізорів самостійно. Основні проблеми, способи вирішення

Проблем з чорним кольором немає, бо різниця не помітна. А на синьому це одразу кидається в очі. На перший погляд це незначна проблема. Можна використати чохол, який приховає невідповідність кольору. Але цей варіант влаштує не всіх.

Наступною перевагою ремонту екрана без рамки буде економія часу. Бо для заміни необхідно буде лише зняти кришку з материнської плати, щоб від’єднати шлейф. При цьому інтерфейсну плату залишаємо без втручань. В іншому випадку, потрібно буде всі ці деталі внутрішньої частини замінювати новими. Тобто, все переміщувати в нову рамку.

Дисплей у зборі

Економія часу і грошей це звичайно ж плюс. Але екранний модуль досить ламкий і його легко пошкодити, прикріплюючи до рамки. З таким завданням впоратись може людина, яка вже має досвід, терпіння і вміння займатись такими «ювелірними» справами.

Існує ще один нюанс. Можна придбати екран, який дуже схожий на стандартний, але він буде відрізнятися по величині і при встановленні легко можна зламати його деталі. Також при падінні чи механічному пошкодженні, яке посприяло розбиттю екрана, може статись деформація оригінального корпусу. Через це він змінює форму і новий дисплей буде встановити важко.

Цікаво: Українцям розповіли, що робити коли телефон намок.

Тому більшість користувачів інтернету і в пунктах продажу запчастин до смартфонів мені порадили купувати все в зборі. Я їх послухав і замінити екран мені вдалось без проблем.

То ж висновок: якщо вам необхідно замінити дисплей вперше, раніше з таким не стикались, то краще обирати все в зборі. Такий варіант менше впливає на нервову систему і гаманець. А якщо в цій справі ви не новачок, то і радити не потрібно нічого. Оцінюємо свої можливості по силі своїх здібностей.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version