Реклама

Відомо, чи може банкомат видати фальшиві купюри

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Банкомат сприймається усіма користувачами, як надійне місце для грошей. Усі впевнені, що в ньому не може бути підробок. Але час від часу чутно історії, які говорять про протилежне. Правда це чи ні сьогодні і визначимо.

Для початку давайте розберемо де ж в банкоматі беруться купюри. Є два способи: їх безпосередньо з банку привозять у спеціальних касетах, або ж люди кладуть їх туди, коли хочуть поповнити картку. Ті гроші, які приїхали з банку не можуть бути фальшивими, так як їх перевіряли, а ті, що поклали люди, найчастіше не видаються назад, а зберігаються окремо. Так звідки ж підробки?

Цікаво: Названо причину, чому не варто допомагати людям знімати готівку в банкоматах.

В старих банкоматах з не дуже надійними системами це можливо. Але такі гроші підуть до банку, а не назад до якогось користувача. Зараз кругом намагаються встановити банкомати повного циклу. Вони і приймають і видають одні і ті ж кошти. Людині не варто хвилюватись, адже кожна купюра перевіряється банкоматом дуже ретельно.

Такі банкомати нового покоління вигідні і зручні усім. Наприклад, людина зняла кошти, але забула їх взяти. Тоді банкомат сам їх забирає назад, рахує і повертає на рахунок. Раніше ж потрібно було довго чекати повернення та звертатись для цього в банк.

Окрім цього, банкомат-рециклер повинен підозрілі гроші відкладати в окрему касету для того, щоб потім вже банк визначив чи можна їх видавати людині. Також такий банкомат отримує і зберігає інформацію хто саме вніс такі купюри.

Ви можете не боятись отримати фальшиві гроші в банкоматах з новими функціями. Вони постійно перевіряються на відповідність усім критеріям. Завдяки цьому, ймовірність бути обманутим зводиться до нуля.

Також нещодавно було названо функцію банкоматів Приватбанку, від якої були б в захваті всі клієнти.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 3 причини, чому Google Assistant приносить шкоду смартфону

Останні декілька років, смартфони та й інші смарт-ґаджети, стають все розумніші, а їхні можливості невпинно розширяються, щоб зробити нашу...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -