Реклама

Названо причину, чому не варто допомагати людям знімати готівку в банкоматах

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість українців вже давно користуються банківськими картками і в більшості випадків, вміють не тільки нею розраховуватися в магазинах, а й робити покупки в інтернеті, поповнювати її в терміналах, знімати готівку в банкоматах і тому подібні операції. Напевно для більшості знайома ситуація, коли ви підходите до банкомату, і перед вам хтось намагається зняти готівку в банкоматі протягом 10-20 хв і в нього або неї, це ніяк не виходить. Що в таких випадках роблять ті, в кого це не виходить? Правильно, звертаються по допомогу до тих, хто позаду них. Сьогодні ж розповімо, а точніше буде названо причину, чому не варто допомагати людям знімати готівку в банкоматі, та й взагалі виконувати будь-які фінансові операції по чужій картці, навіть якщо її власник вас просить про це.

Дана історія відноситься до особистої, оскільки один неприємний інцидент практично трапився зі мною. Ситуація виглядала наступним чином: я підійшов до банкомату, щоб зняти готівку, але він вже був зайнятий, тому довелось трошки зачекати. Провів я в режимі очікування близько 15 хв, поки жінка, яка намагалася зняти готівку в банкоматі, звернулася до мене з проханням про допомогу. На щастя, на той момент в мене не було настрою допомагати і тим більше з банківською карткою, тому я лише сказав їй, щоб вона ще раз вставила картку в банкомат і ще раз ввела пін-код. Цілком очікувано, але жінці не сподобалася така відповідь і вона продовжила тиснути на всі підряд кнопки в банкоматі і десь через 5 хв просто пішла від банкомату, залишивши в ньому свою картку.

Цікаво: Що буде, якщо не знімати гроші з рахунку в Приватбанку.

Я звернув на це увагу і нагадав їй про те, що вона забула свою картку, на що вона попросила витягнути її і віддати їй. В даному випадку, знову на щастя, я цього не зробив і сказав, що це її картка і хай саме забере її. Жінка невдоволено забрала свою картку і відійшла не декілька метрів, як до мене підійшов чоловік і заявив, що я вкрав гроші, які були на картці. Мені зразу почали погрожувати тим, що буде викликано поліцію і мене посадять за крадіжку. Враховуючи відсутність настрою в мене, я йому показав на камери в банкоматі і пояснив, що поліцію можу і я викликати, і заявити на нього і на його подругу про аферу.

Чоловік однозначно не очікував такої відповіді, оскільки його не попередили про те, що я не торкався до банківської карти і жодним чином не мав контакту ні з власницею банківської картки, ні з її готівкою. Відповідно, афера не вийшла, але, все могло бути по-іншому, якби я доторкнувся до картки і залишив свої відбитки. В такому випадку, поліції було б складно пояснити, що я просто намагався допомогти жінці і не мав злих мотивів.

Який висновок можна з цього зробити? На місці цієї жінки могла бути якась бабця, або підліток, або ще хтось, але краще для своєї безпеки, не брати в руки чужу карту і тим більше знімати з неї для когось готівку. Якщо ви вже сильно хочете допомогти, то можете в усній формі пояснити, що потрібно натиснути, щоб виконати ту чи іншу операцію по банківській картці.

Також нещодавно стало відомо, що чи можна обійтися без реальної карти ПриватБанку, якщо є віртуальна.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 4 причини, чому може не працювати мобільний інтернет

Оскільки зараз велика частина українців користується смартфонами та послугами мобільних операторів у вигляді мобільного інтернету, цілком логічно, що всіх...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -