Home Новини сучасних технологій Відомо, чи може провайдер послуг інтернету стежити за своїми користувачами

Відомо, чи може провайдер послуг інтернету стежити за своїми користувачами

0

В мережі можна зустріти багато запитань на цю тему і ми вирішили роз’яснити деякі моменти, які нам відомі. Для початку, провайдер (інтернет-провайдер або провайдер послуг інтернету) — постачальник послуг зв’язку. До таких постачальників можна віднести всім нам відомих Київстар, Vodafone, Lifecell та інші регіональні компанії з надання таких послуг. Це ми вияснили, тому повернемося до теми “шпигунства” і теорій змов (жарт).

Чи може провайдер бачити сайти, які ми відвідували?

Так, провайдеру вся ця інформація доступна. Всю цю інформацію вони отримують через те, що ви відправляєте запит в інтернеті, провайдер її приймає та обробляє і передає безпосередньо до того сайту, до якого ви зверталися.

В даному випадку вони все бачать, але стежити їм нема сенсу, оскільки на їхніх серверах обробляється велика кількість інформації. Крім цього, всі ваші запити та дії в інтернеті записуються і деякий час зберігають на їхніх серверах. Зроблено це тільки для того, якщо правоохоронні органи дадуть до них запит із наданням інформації про когось конкретного.

Чи може бачити провайдер історію відвідувань на захищених сайтах (HTTPS)?

Провайдер бачить тільки те, що ви перейшли на захищений сайт, тобто збереже IP-адресу сервера, час переходу та обсяг отриманих та переданих даних. Деталей він не знає.

У випадку, коли з’єднання незахищене, провайдер бачить все, що ви робите на таких сайтах.

Чи бачить провайдер історію відвідувань при активному VPN?

Це одне з найпопулярніших запитань. Так ось, при використанні VPN, провайдер бачить, що ви використовуєте захищене з’єднання. Якщо він захоче отримати більше інформації, то зможе дізнатися тільки IP-адресу, на яку ви перейшли, а ним виявиться сервер, який знаходиться невідомо де.

Ще відповімо на одне запитання, яке стосується режиму Інкогніто, який широко використовується в популярних браузерах. Так ось, трафік, який проходить в режимі Інкогніто провайдер бачить і записує, як і при звичайному режимі використання. В режимі Інкогніто браузер не записує історію переглядів та не збергіає куки і кеш. Фактично, цей режим тільки для того, щоб не засмічувати свій браузер і сайти (які ви відвідуєте) не збирали про вас зайву інформацію.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version