Home Новини сучасних технологій Бездротова зарядка: шкідлива вона для акумулятора смартфона чи ні?

Бездротова зарядка: шкідлива вона для акумулятора смартфона чи ні?

0

Якщо ви помітили, останнім часом, багато виробників брендових смартфонів почали випускати смартфони з підтримкою бездротової зарядки. Сьогодні ж ми вияснимо, чи шкідлива вона для акумулятора смартфона чи ні.

Для початку, бездротова зарядка або ж індуктивна зарядка надзвичайно зручна і практична, хоча вона ще й не розвинена до свого максимального рівня.

На даний момент, такі компанії як Samsung, Apple, Xiaomi та інші, впроваджуть цю технологію на своїх флагманських смартфонах. Практичність цієї технології заключається в тому, що ви позбавлені будь-яких дротів, просто ставите смартфон на зарядну станцію і все, смартфон заряджається.

Принцип роботи таких зарядних пристрої заключається на принципі електромагнітної котушки, а саме, одна котушка знаходиться в зарядному пристрої, а інша в смартфоні. При наближенні цих котушок (коли ставите смартфон на зарядний пристрій) між котушками створюється електричний струм . Так ось, коли смартфон вже зарядився до 100%, програма регулювання заряду смартфона, вимикає зарядку. Проблема в тому, що коли смартфон розряджається на 1%, знову розпочинається процес заряджання. Такий процес буде тривати доти, поки ви не заберете смартфон із зарядної станції.

Основним недоліком такого заряджання є те, що швидко зменшується ресурс акумулятора. Всі стандартні акумулятори розраховані на 500 циклів заряджання, тобто на півтора року комфортного використання. Після 500 циклів, починається зменшення ємності акумулятора і відповідно автономності смартфона.

Технологія бездротової зарядки в будь-якому випадку популяризується і через декілька років, всі смартфони будуть заряджатися тільки таким способом. Також, можливо, вирішиться проблема із акумуляторними батареями і збільшиться кількість циклів зарядки.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version