Home Новини сучасних технологій Відомо, чи можуть за нами стежити через камеру та мікрофон на смартфоні

Відомо, чи можуть за нами стежити через камеру та мікрофон на смартфоні

0

Я думаю кожен із нас не раз задумувався над тим, чи можуть стежити за нами через наш смартфон. Особливо, коли кругом стільки інформації, що за допомогою смартфона стежать за їх власниками, а відбувається це через камеру та мікрофон. Сьогодні ми розглянемо дане питання та спробуємо визначити, чи справді за нами можуть стежити.

І так, чи можуть за нами стежити через камеру та мікрофон на смартфоні. Загалом, чисто технічно, це можливо. Реалізовуватись це може через встановлені нами додатки, зокрема, варто звернути увагу на дозволи, які ми надаємо цим додатком. Тобто, встановлені нами додатки, які отримали доступ до наших камери та мікрофона, можуть передавати дані стороннім особам. Але цьому досить легко запобігти. Не надавайте доступ додаткам до певних функцій свого смартфона та не встановлюйте сумнівний софт. Зібрані дані додатками можуть і використовуватись для рекламних цілей. Я думаю ви точно, хоча б раз, стикались із появою рекламного оголошення із товаром, про який ви перед тим розмовляли.

Якщо ви все-таки почуваєтесь некомфортно, то ви можете заборонити доступ усіх програм до вашого мікрофону. Проте, це може обмежити функціональність програм на смартфоні. До прикладу, при забороні доступу до мікрофона, ви не зможете здійснювати голосовий пошук чи відправляти аудіоповідомлення.

Отже, за нами справді можуть стежити через смартфон. Але чи варто боятись? Якщо ви не займаєтесь ніякою протизаконною діяльністю, то хвилюватись немає причин.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version