Home Новини сучасних технологій Відомо, чи обов’язково замінювати cтару SIM-карту на нову

Відомо, чи обов’язково замінювати cтару SIM-карту на нову

0

Стабільна та якісна мережа на смартфоні, це те, чого очікують всі власники смартфонів від свого оператора мобільного зв’язку. Бувають випадки, що мережа на смартфоні погана або зв’язок взагалі зникає і в таких випадках, всі зразу грішать на покриття, яким не може забезпечити оператор. Як виявилося, не завжди такі проблеми виникають через оператора, досить часто таке відбувається елементарно через те, що SIM-карта застаріла, тобто використовується велику кількість років.

Найчастіше, проблеми із SIM-картою починаються через те, що вона зазнала механічних ушкоджень, або ж просто не підходить під сьогоднішні стандарти зв’язку. Така проблема ідеально описує SIM-карти, які були випущені більше 10 років тому і зараз технічно не можуть надати підтримку 4G. Але це така проблема, яка вирішується простою заміною на SIM-карту з підтримкою 4G. Зараз же спробуємо розібратися, чи дійсно старі SIM-карти погіршують зв’язок.

В мережі шириться багато інформації про те, що SIM- карти швидко стають застарілими і їх потрібно змінювати не рідше ніж 1 раз в рік. З технічної сторони, така інформація виглядає досить сумнівно. SIM-карту потрібно змінювати тільки в тому випадку, якщо вона зазнала механічних ушкоджень і це добре видно на смартфоні, тоді зникає мережа і весь час відбувається її пошук. В інших випадках, SIM-карта може працювати безперебійно до чергового введення нового стандарту зв’язку.

Крім того, всі оператори запевняють, що звичайна SIM-карта повинна відпрацювати щонайменше 4-5 років. У випадку, якщо ви нещодавно придбали нову 4G SIM-карту, то нею можна буде користуватися до того моменту, поки в Україні з’явиться 5G, а це станеться не раніше, ніж через 5-8 років.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version