Реклама

Відомо, чи потрібно ноутбуки вимикати з розетки після повного відновлення заряду

Останні Новини

Усі власники ноутбуків час від часу задумуються, а чи станеться щось із пристроєм, якщо його просто не вимикати із розетки. Буває, що людина не носить ПК із собою, а просто працює за столом і не хоче постійно відволікатись та контролювати заряд акумулятора. В такому випадку і постає питання чи несе це якусь шкоду системі, якщо ноутбук увімкнений в розетку постійно.

Відповідаємо відразу - із ноутбуком нічого не станеться. Технології зараз працюють так, що коли акумулятор заряджений на максимум, то постачання електроенергії припиняється, а відновлюється в тому випадку, коли заряд знову починає падати. Якщо ви хвилюєтесь про те, що таким чином використовується багато циклів, то ні, вони зберігаються практично в незмінній кількості. Ви можете підключити ноутбук до зарядного пристрою і не вимикати, з ним нічого не станеться і з акумулятором теж. Ніяких змін в роботі не відбудеться. Не зважаючи на це, є декілька незначних мінусів, про які все таки треба знати:
∙Перегрів (у випадку коли ноутбук стоїть на сонці або біля жаркого місця). Цього можна уникнути, якщо пристрій знаходиться на поверхі, яка не перешкоджає вентиляції. Також слідкуйте, щоб пряме сонячне проміння не потрапляло постійно на ПК.
∙Скачки подачі електрики. Постійне заряджання ніяк не впливає на акумулятор, а от скачки електроенергії впливають. Для цього можна поставити регулятор напруги і не перейматись. Актуально, якщо вам дійсно потрібно, щоб ноутбук був постійно в розетці.
∙Неоригінальна зарядка. Безперебійне заряджання шкодить лише в тому випадку, якщо ви користуєтесь невідомо яким зарядним пристроєм. Щоб не було проблем, використовуйте лише оригінальні.

Цікаво: Названо основна причину, чому сьогодні немає можливості модернізувати свій ноутбук

Чи прослужить довше батарея, якщо все ж таки вимикати пристрій з розетки? Також даємо одразу конкретну відповідь - ні, не прослужить. Акумулятори з часом починають працювати гірше, що б ви з ними не робили. Навіть якщо його не рухати і не користуватись, все одно він не буде з роками таким як при покупці. Якщо ви звикли вимикати ноутбук відразу після повного заряджання, а назад вмикати лише коли заряду стане декілька відсотків, то варто зрозуміти один недолік. Якщо у вас пропаде світло, то ви не зможете довго працювати (у випадку коли заряду залишилось мало), ви не зможете зберегти файли чи виконати якусь термінову роботу. Ну ви розумієте, якщо ноутбук буде постійно увімкнений в розетку, то в разі відсутності електроенергії, батарея буде заряджена на максимум і ви матимете в запасі декілька годин.

Отож, відповідь на головне питання про заряджання ноутбука всі отримали. Варто просто користуватись деякими правилами, щоб не нашкодити пристрою. Не допускайте перегріву, не тримайте ПК на сонці або біля вікна, використовуйте оригінальний зарядний пристрій. Якщо дотримуватись цих порад, то акумулятор буде працювати стільки, скільки йому відведено. Не намагайте створювати якісь особливі умови, щоб батарея служила вічно. Це, на жаль, неможливо.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ни в коем случае не делитесь этой информацией в социальных сетях

Стаття доступна українською...Продолжаем тему соцсетей, а именно информации, которую следует размещать в соцсетях и мессенджерах. Опять же, для защиты...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -