Реклама

Відомо, чи справді швидка зарядка вашого смартфона погано впливає на акумулятор

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Швидка зарядка — це зручний спосіб поповнити акумулятор телефону, якщо ваш пристрій підтримує це і у вас є зарядний пристрій, який може виробляти потрібну потужність. Але чи впливає ця економія часу на час роботи акумулятора?

Зарядка працює поетапно, щоб захистити акумулятор

Швидка зарядка не є небезпечною для акумулятора вашого телефону. Швидкі зарядні пристрої не можуть «перезарядити» акумулятор, оскільки смартфон вимагає стільки енергії, скільки може впоратися пристрій. Це означає, що ви можете безпечно використовувати зарядний пристрій USB , який накачує більше енергії для максимальної швидкості заряджання вашого пристрою.

Акумулятор смартфона може використовувати швидку зарядку лише протягом обмеженого часу. Це пояснюється тим, що літій-іонні акумулятори заряджаються в три фази: повільна «повільна зарядка», стан постійного струму, коли напруга з часом зростає, і остаточний стан постійної напруги, коли струм повільно зменшується, щоб запобігти перезаряду. і пошкодження пристрою. елемент батареї. .

Швидка зарядка працює лише під час постійного поточного стану, тому багато виробників смартфонів рекламують вікно швидкої зарядки, наприклад, «заряджати до 50% за 30 хвилин» або подібне. Як тільки починається остаточна фаза постійної напруги, зарядка відновлюється зі стандартною швидкістю .

Цікаво: Відомо, чим шкодить зарядка пристроїв через USB ноутбука.

Швидка зарядка може генерувати більше тепла

Чим швидше енергія зберігається в літій-іонному елементі, тим більше тепла утворюється. Це означає, що швидка зарядка генерує більше тепла, ніж стандартна «повільна» зарядка. Це може бути проблемою, оскільки надмірне нагрівання призведе до руйнування літій-іонних акумуляторів. Швидка зарядка може скоротити термін служби акумулятора в порівнянні зі стандартним зарядним пристроєм.

Більшість досліджень, які вивчають тепло, що виділяється літій-іонними елементами, що швидко заряджаються, зосереджені на батареях електромобілів , які набагато більші, ніж акумулятори в смартфонах. Результати цих досліджень свідчать про те, що деякі методи швидкої зарядки руйнують елемент набагато швидше, ніж стандартна зарядка.

Оскільки екстремальні температури є ворогом будь-якого літій-іонного акумулятора, використання телефону в дуже жаркому або холодному середовищі або залишення телефону на сонці також може пошкодити акумулятор .

Щоб отримати максимальну віддачу від акумулятора, зарезервуйте швидку зарядку на час, коли вам потрібно поспішно зарядити смартфон. Використовуйте стандартний зарядний пристрій в інший час, коли у вас є вільний час.

Цікаво: Відомо, чи шкодить Вашому телефону підзарядка протягом ночі.

Батареї для смартфонів можна замінити

Заміна акумулятора смартфона є відносно доступною в порівнянні з ціною нового телефону. Apple стягує від 49 до 69 доларів США (залежно від пристрою) за заміну батареї поза гарантією , яка відновить ваш пристрій до нового стану з точки зору продуктивності акумулятора.

Багато пристроїв Android мають легкодоступні акумулятори, які можна замінити користувачем, тоді як інші можуть обслуговуватись виробником або сторонніми особами за помірну плату. Користувачі можуть обслуговувати як iPhone, так і пристрої Android з новою батареєю, використовуючи запчастини та посібники, доступні на таких ресурсах, як iFixit .

Батареї з часом руйнуються, навіть при оптимальному використанні. Розуміння того, коли настав час замінити акумулятор (і як це може призвести до підвищення продуктивності ), може бути корисним.

Цікаво: Названо причини, чому може іскрити зарядка вашого смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Програма Google Look to Speak дозволяє користувачам з вадами мовлення спілкуватися своїми очима

Програма Google Look to Speak дозволяє користувачам з вадами мовлення спілкуватися своїми очима. Функція програми досить проста. Це дозволяє людям...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -