Home Новини сучасних технологій Відомо, як діяти, якщо був зламаний персональний акаунт Viber

Відомо, як діяти, якщо був зламаний персональний акаунт Viber

0

Зараз прозвучить фраза, яку ми проговорюємо мало не в кожній статті про месенджер Viber, а саме, це один із найпопулярніших месенджерів серед українців із справді потужною базою користувачів. Відповідно і увага до нього зі сторони недобросовісних громадян значно підвищена, через що і виникають певні проблеми. Сьогодні ми поговоримо про можливість отримання доступу до вашого акаунту сторонніми особами, а саме поговоримо про ваші дії, якщо був зламаний персональний акаунт Viber. Також нам відомо, як діяти, якщо був зламаний персональний акаунт Viber .

Розпочнемо ми з того, що надто перейматись не потрібно і ви можете спокійно обмінюватися текстовими повідомленнями у Вайбер, оскільки вони не зберігаються на серверах та захищені наскрізним алгоритмом шифрування. Втім, якщо вам здається, що акаунт був зламаний, слід оперативно вжити заходи щодо його захисту.

В першу чергу варто перевірити, які пристрої підключені до акаунту. Зловмисники, яким вдалося отримати доступ до вашого смартфона або планшета, можуть синхронізувати свої пристрої із вашим акаунтом. Це дозволить читати та відправляти повідомлення без вашого відома. Отже, їх потрібно тимчасово вимкнути.

Спочатку відкрийте месенджер, потім натисніть на кнопку «Ще» та відкрийте меню налаштувань. У вкладці “Параметри аккаунта” оберіть “Комп'ютери та планшети”.

Радимо прочитати: У Viber взялися за захист українців від шахраїв.

Перевірте список синхронізованих пристроїв, який відобразиться на екрані. Якщо ви побачите підозрілий пристрій, одразу ж його відключіть. Рекомендується при підозрі щодо злому спочатку відключити всі підключені пристрої, а потім почергово їх підключати.

Найбільш дієвий спосіб вирішити проблему із несанкціонованим доступом - видалити програму та повторно її встановити. В процесі установки відбувається його перевірка.

Радимо скопіювати історію повідомлень перед видаленням додатку.

Для того, щоб видалити програму варто перетягнути ярлик у кошик. Потім слід заново встановити Вайбер, далі вказати країну та номер телефону.

Після підтвердження авторизації ви зможете за бажанням змінити дані персонального аккаунта. Підтвердіть операцію по відновленню облікового запису.

Також радимо звернутися до служби підтримки месенджера. Це може допомогти виявити зловмисника та надалі сприяти додатковому захисту акаунта.

Зазвичай співробітники служби технічної підтримки Вайбер відповідають в період до 3 діб. Тому в першу чергу рекомендуємо відключити синхронізовані пристрої.

Існує варіант з видаленням облікового запису та створенням нового. Втім, це призведе до того, що ваші контакти, групи та бесіди будуть безповоротно втрачені.

Радимо прочитати: Названо спосіб дистанційного читання переписок в Viber.

Якщо ви все ж вирішили повністю видалити Вайбер акаунт, то вам потрібно виконати нижче описані дії.

  • Перейти до налаштувань.
  • Обрати пункт “Рахунок”.
  • В нижній частині знайдіть “Видалити”.
  • Введіть код країни та номер телефону.
  • Підтвердіть операцію.

Після цього будуть видалені всі дані, пов'язані з аккаунтом, включаючи контакти, групи та історії повідомлень, а також відключаться оплачувані пакети підписки. Втім, у вас буде можливість створити новий Viber акаунт.

Щодо причин злому облікових записів, то головною причиною є неуважність абонентів. Ні в якому разі не залишайте свої пристрої без нагляду та встановіть додатковий пароль, щоб убезпечити акаунт.

Загалом, вказані вище кроки допоможуть забезпечити захист від зломів та дозволять розробникам додатку обчислити зловмисників.

Також нещодавно ми розповідали як поміняти номер в месенджері Viber і не втратити переписки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version