Реклама

Відомо, як дізнатися, чому смартфон почав працювати повільно

Останні Новини

Усі смартфони з часом починають працювати повільніше і це зрозуміло, все таки час дає про себе знати. Але це не означає, що з цим нічого не можна зробити. Якщо говорити коротко, то чим більше зайнятої оперативної пам’яті, тим гіршою буде робота телефона. Він почне довго думати, зависати, не реагувати на натискання та багато багато іншого. Оперативну пам’ять займають відкриті програми, якщо їх закрити то ситуація значно покращиться, але знову ж таки не завжди. Є дві вагомі причини чому телефон відмовляється працювати так як раніше.

Перша, це велика кількість програм, які працюють у фоновому режимі. Друга, велика кількість вірусів і шкідливих програм.

Про другий пункт - віруси, навіть немає що говорити багато. Тут все просто. Завантажили програму для перевірки смартфона на шкідливі програми, запустили сканування і побачили результат. Якщо немає вірусів - чудово. Якщо є - видалили і насолоджуєтесь роботою.

Цікаво: Декілька порад, щоб смартфон почав працювати швидко

Із фоновими режимами програм все трохи складніше. Справа в тому, що дуже багато програм навіть після закривання вручну продовжують працювати у фоновому режимі. Це стосується, наприклад, програм для сканування здоров'я, рахування кроків або ж системних додатків. Для того, щоб побачити, які програми працюють на фоні та вимкнути їх, потрібно отримати права розробника. Для цього зайдіть в налаштування, оберіть розділ "Про телефон", знайдіть номер збірки та натисніть на нього від 5 до 8 разів. Після цього ви отримаєте права розробника і в налаштуваннях з'явиться розділ "Для розробників". Далі вам потрібно буде знайти пункт "Працюючі сервіси". Це і будуть всі програми, які працюють у фоновому режимі.

В відкритому розділі буде список із програм, які зараз працюють, буде інформація про те, скільки вони займають пам'яті та скільки її залишилось. З цієї інформації ви зможете дізнатись, що краще закрити і чи причина взагалі у цьому. Є програми, які мають значок системи або позначку Android. Їх краще не рухати, бо вони відповідають за важливі процеси в телефоні. Відключивши їх ви можете навпаки погіршити ситуацію, а не покращити. Тому з цим потрібно поводитись дуже обережно.

Як бачите, ситуацію із повільною роботою смартфону інколи можна дуже швидко виправити декількома діями. Не обов'язково відразу задумуватись про покупку нового смартфона або про ремонт старого.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

На Новій Пошті очікуються затримки доставок

Складні погодні умови, а саме сніг та ожеледиця, вносять свої корективи в роботу багатьох служб. Не виняток і Нова...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -