Home Новини сучасних технологій Відомо, як розуміти набір букв https, www, com, org, ua в повних...

Відомо, як розуміти набір букв https, www, com, org, ua в повних назвах сайтів

0

Досить давно ми не обговорювали тему сайтів і сьогодні частково до неї повернемось. І розпочнемо ми напевно з найпростішого питання, але яке точно собі задавав хоч раз кожен із нас. І це питання звучить так – «як розуміти набір букв https, www, com, org, ua в повних назвах сайтів?».

Назва кожного сайту розпочинається спочатку із набору букв http або https. http розшифровується як HyperText Transfer Protocol, тобто протокол передачі гіпертексту. Даний набір букв також визначає незахищений протокол.

https, в свою чергу, розшифровується як HyperText Transfer Protocol Secur та переводиться як захищений протокол передачі гіпертексту. Даний протокол обов’язково повинен використовуватись на сайтах, де ми вводимо свою особисту інформацію. Зокрема, завжди звертайте увагу на захист сайтів, на яких здійснюєте оплату, тобто вводити дані своєї банківської карти. Окрім цього, на сайті із протоколом https, перед його назвою, повинен бути значок у вигляді замка. На такому сайті ваші дані будуть захищеними.

Після http / https, ви можете бачити три букви w. Дана абревіатура розшифровується як World Wide Web, тобто Всесвітня мережа. Загалом, www вказує на те, що певний сайт належить до даної «всесвітньої мережі» або як прийнято ще називати «всесвітньої павутини» та працює за її принципами.

Далі ви уже можете бачити безпосередню назву сайту, яка досить часто співпадає із назвою бренду, організації, тощо.

com, org, ua – це домени і кожен із них несе певну інформацію. До прикладу, com, org чи net визначаються як загальні домени та можуть використовуватись практично у всіх країнах світу. Домени ua, ru чи by – це домени, які відображають країну створення сайтів. Тобто, ua – це Ukraine (Україна), ru – Russia (Росія) та by - Belarus (Білорусь).

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version