Home Новини сучасних технологій Відомо, як встановити ліміт заряджання, щоб смартфон прослужив довше

Відомо, як встановити ліміт заряджання, щоб смартфон прослужив довше

0

Є два чинники, які суттєво впливають на час автономної роботи акумулятора. Один з них – перегрівання, а інший – довге заряджання. Внаслідок таких дій, літій-іонні батареї швидко розряджаються, а вони наразі використовуються у більшості електронних приладів. Постільки існує безліч теорем щодо заряджання, то розглянемо докладніше, які наші звички корисні, а які навпаки шкодять пристроям.

Науковий портал ResearchGate повідомляє, що акумулятор прослужить довше, якщо його заряджати до 85%. Виявляється, що постійне заряджання до 100% зменшує ємність батареї. До того ж, сам процес зарядки нагріває пристрій. Колись компанія Samsung випускала оновлення для Note7, яке встановлювало границю заряджання до 60 %. Цим бренд намагався хоч трохи врегулювати невдачу з спалахом батареї даної моделі.

Повне заряджання пристрою не дуже добре впливає на строк служби акумулятора. Через це була створена спеціальна програма, яка має змогу встановити обмеження зарядки. Першими її примітила команда XDA. Програма "Обмеження заряду батареї", що встановлює ліміти може працювати не на всіх пристроях. Але якщо з вашим вона сумісна, то ви маєте змогу самостійно встановлювати границю заряджання. Далі докладніше поясню як це все функціонує.

Цікаво: Відомо, що більше виснажує акумулятор смартфона – Wi-Fi чи 4G.

Першим ділом, потрібно перевірити чи ця програма сумісна з вашим смартфоном.

Для цього спочатку потрібно підключити телефон до зарядки. Потім відкрийте вебпереглядач, перейдіть до папки /sys/class/power_supply/battery та відкрийте файл charging_enabled.

Тут необхідно виправити цифру 1 на 0. Це зробити можна, скориставшись текстовим редактором. Виконавши цю дію, файл необхідно зберегти.

Цікаво: Відомо, як безпечно утилізувати батарейки та акумулятори.

Перевірте чи телефон заряджається далі. Якщо він продовжує заряджатись, то з програмою співпрацювати не зможе. Бо зазвичай після таких дій, сумісні пристрої припиняють зарядку.

Далі необхідно буде перезавантажити гаджет, щоб у файлі charging_enabled замість 0 знов з’явилась 1. Потім необхідно буде установити норму заряджання.

Якщо ви вже з’ясували, що ваш пристрій сумісний з програмою, можна її встановлювати. Можна ввімкнути сповіщення про завершення завантаження.

Далі необхідно буде визначити рубіж заряджання.
Для цього в програмі поряд з позначкою «Обмеження» потрібно обрати «Змінити». Тут варто встановити границю заряджання. Вона може становити від 50 до 95%. Після того, як визначитесь з нею, оберіть «Застосувати».

Далі необхідно зверху на дисплеї натиснути на «Увімкнути» і надати дозволи у спливаючих повідомленнях. Після цього програма «Обмеження заряду батареї» почне працювати.

Тепер, кожен раз заряджаючи свій гаджет, ви будете бачити сповіщення про ліміт заряду батареї. Коли він сягне встановленої границі, процес заряджання припиниться. Не варто перейматись, що ця програма перевантажуватиме ваш телефон. У фоновому режимі вона вмикається лише тоді, коли інформує вас про наявність встановленого ліміту.

Цікаво: Названо способи перевірки стану акумулятора смартфона.

Заряджання відновиться тільки тоді, коли заряд впаде на 3% і програма знову ж таки зарядить акумулятор до потрібної позначки. Це суттєво продовжить термін його служби та вплине на загальний стан.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version