Home Новини сучасних технологій Відомо, що більше виснажує акумулятор смартфона – Wi-Fi чи 4G

Відомо, що більше виснажує акумулятор смартфона – Wi-Fi чи 4G

0

Усі користуються або мобільним інтернетом, або мережею Wi-Fi. Але також усі задаются питанням, що з цього менше розряджає телефон. Як би не удосконалювали смартфони, а батарея все одно сідає відносно швидко, особливо якщо вона стара. Так от сьогодні ми і розберемо, яким способом краще підключатися до інтернету, щоб заощадити заряд акумулятора.

Для початку розберемо до чого ж краще підключитись удома. Якщо уявити, що мережа Wi-Fi та 4G абсолютно стабільна, то телефон буде розряджатись майже з однаковою швидкістю. 4G буде більше використовувати заряду буквально на пару відсотків, ви цього і не помітите. Але зрозуміло, що настільки стабільною мережа буває вкрай рідко. Тому в реальному житті все відбувається по-іншому.

Цікаво: Відомо, що робити, щоб Ваш телефон довше зберігав заряд енергії

По-перше, смартфони можуть час від часу змінювати вишки для підключення. Це відбувається із-за перевантажених ліній. В кожен з цих моментів переключення і буде сідати батарея. По-друге, дзвінки. Коли людина телефонує комусь або надсилає повідомлення, то 4G змінюється на 3G або 2G. Ці зміни також дуже впливають на швидкість зниження заряду.


Мережа Wi-Fi в цих планах стабільніша. Тому, якщо ви знаходитесь вдома, то доречніше буде підключитись саме до неї та не боятись, що ваш телефон швидко вимкнеться.

Якщо ж говорити про інтернет на вулиці, то ситуація така ж сама, тільки, на жаль, там мало місць з мережею Wi-Fi. У випадку, коли ви їдете по місту, або взагалі за містом, то ваш смартфон постійно змінює станції підключення, а в місцях де поганий зв'язок, постійно намагається з'єднатися хоча б якось. Все це дуже швидко розряджає акумулятор.


Отож, різниці між Wi-Fi та 4G немає лише в ідеальних умовах, яких практично не існує. Якщо ж ви знаходитесь на вулиці або за містом, то інтернетом краще користуватись за потребою, а в інший час вимикати. Це збереже телефон від вимкнення, а батарея буде тримати заряд набагато довше.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Exit mobile version