Home Новини сучасних технологій Відомо, як виробники смартфонів обманюють своїх покупців і продовжують на них заробляти

Відомо, як виробники смартфонів обманюють своїх покупців і продовжують на них заробляти

0

Вже досить давно вважається нормою, що виробники смартфонів презентують по декілька новин кожного року, що веде до того, що всі смартфони, які були випущені рік тому, вже вважаються застарілими. Якщо не вірите, можете запитатися у власників iPhone і вони вам це підтвердять. Так ось, з кожним роком, все більше смартфонів доступно для покупки і їхня вартість надзвичайно різноманітна — від 2 тис. грн. до 40 тис. грн. (і більше). Якщо у випадку із бюджетними смартфонами зрозуміло чому вони стільки коштують, то до флагманів за 30+ є запитання.

Для прикладу, всі знають, що флагманські смартфони коштують дорого через те, що використовують дорогу “начинку”, по крайній мірі так вони аргументують такі шалені ціни. В реальності ж, виробники смартфонів обманюють своїх покупців і продовжують на них заробляти навіть після продажу смартфона.

По-перше, виробники обманюють вже на самому початку, а точніше з своїми цінами. Всі ці “розбірки і реальні собівартості” смартфонів ніщо інше, як підрахунки звичайних користувачів. По факту, ніхто не знає справжньої вартості тої чи іншої запчастини смартфона і ні одна компанія не розкриє вам їхньої вартості. Відомо, що націнки на смартфонах надзвичайно великі, навіть на таких пристроях, як Xiaomi, які позиціонують себе виробниками флагманських смартфонів по ціні середньобюджетних або бюджетних смартфонів.

Ще стосовно компанії Xiaomi, і всіх інших виробників, які додають рекламу в свої прошивки. Найбільший заробіток компанії отримую якраз із цієї реклами. В компаніях це аргументують як можливість робити смартфони дешевшими, хоча останні флагманські смартфони Xiaomi ніяк не можна назвати дешевшими і вони не сильно поступають в ціні тому же iPhone 12.

У випадку з Xiaomi це нечесна гра, оскільки ми платимо за товар, а компанія нам підкидає рекламу, щоб ще більше заробити на нас.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version