Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Відомо, яка сума зберігається в кожному банкоматі ПриватБанку

Відомо, яка сума зберігається в кожному банкоматі ПриватБанку

0

Багатьох людей цікавить питання, скільки ж грошей міститься в кожному банкоматі ПриватБанку і не тільки. В інтернеті є багато версій з цього приводу. Але сьогодні в цій статті ми детально розповімо як влаштований банкомат, скільки там купюр та яким чином все взагалі працює.

Перше, що треба розуміти, це те, як зберігаються гроші. В кожному банкоматі ПриватБанку є свого роду сейф. Відмінність в тому, що там не стопами лежать купюри, а зберігаються в спеціальних касетах. Найпопулярніші банкомати мають чотири касети, але є і на дві, і на шість. Все залежить від банку.

Цікаво: Відомо, чи може банкомат видати фальшиві купюри

Якщо говорити про суми, які містяться в банкоматах, то тут все індивідуально. В кожному може зберігатись різна сума, і це залежить від багатьох факторів. Мінімум, який можна вмістити в одну касету - це 2500 банкнот. А таких касет в середньому чотири. Якщо всі банкноти будуть по 1000 грн, то зрозуміло, що сума вийде величезна, але ж так не буває. В банкоматі повинні бути купюри і 50 грн, і 100 грн, і 200 грн. Звісно, що в такому випадку і загальна сума змінюється.

Практично жоден банк не кладе в банкомат максимум, який він може вмістити. Це все зумовлене багатьма факторами. По-перше, в банкоматі всі купюри повинні закінчуватися хоча б приблизно одночасно. Це досить зручно для банку, адже йде менше витрат на поповнення інкасаторами. По-друге, завжди потрібно оцінювати місце розташування банкомату. Є такі місцевості, де часто люди знімають готівку великими сумами, а є такі, де навпаки мало хто користується банкоматом. Ще один важливий нюанс, це страховка. Банки завжди страхують банкомати і гроші в них. А вже сама страхова компанія і каже, яка максимальна сума може зберігатись.

З вищенаписаної інформації зрозуміло, що жодна людина не зможе вам точно сказати скільки грошей лежить в банкоматі.

Ще одне питання, яке часто задають, чи може банкомат видавати фальшиві гроші. Теоретично так. Сам банкомат не вміє перевіряти купюри. Це замість нього роблять працівники банку і саме на них лежить вся відповідальність. Також вони відповідають за те, щоб в касеті лежали лише однакові купюри. Тому і бувають дуже рідко випадки, коли людина отримувала з банкомату більшу суму, аніж потрібно.

Варто знати: Названо причини, чому деякі банкомати працюють швидко, а інші повільно

Єдине, що робить банкомат, це відкидає банкноти, які йому не сподобались у окремий отвір. А також туди потрапляють гроші, котрі людина забула забрати при знятті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version