Реклама

Відомо, коли перезавантаження чи вимкнення комп’ютера шкодить

Останні Новини

Здається, нічого страшного не може відбутись під час перезавантаження\вимкнення комп’ютера, але насправді бувають випадки, коли це небезпечно для самого пристрою. Нижче можна ознайомитись із випадками, коли це робити не потрібно.

Під час встановлення програм не варто вимикати ПК, але на жаль, буває і таке, що ноутбук розрядився або ж просто пропало світло. В такому випадку після включення установлена програма може відмовлятись працювати, а видалити її також не дає. Такі ситуації не завжди трапляються, але потрібно бути готовим.

Цікаво: Названо декілька порад, щоб Ваш ноутбук не перегрівався

Якщо ви працюєте та зберігаєте важливі файли, то краще час від часу натискати на кнопку "Зберегти". Справа в тому, що є інформація, яка для збереження вимагає більше часу.

Користувач не знає цього та швидко вимикає ПК. Програма закривається і все, дані втрачені, так як не були до кінця збережені. Зазвичай перед вимкненням або перезавантаженням незакриті програми дають про себе знати, а людина вже вибирає чи закрити їх, чи припинити вимкнення, але проблема в тому, що користувачі часто взагалі не звертають увагу на спливаючі вікна і відразу їх закривають. Щоб потім не шкодувати та не робити зайву роботу, краще лишній раз переконатись, що потрібні дані збережені, тоді закрити усі програми і аж після цього вимикати ПК.

Коли ви копіюєте або вирізаєте щоб вставити файли, то перезавантаження та вимкнення також нашкодить. По-перше, може піти збій в файловій системі, по-друге, інформація може втратитись. Для відновлення може піти багато часу, а також знадобиться додаткова програма, бо Windows не має вбудованої такої функції.

Ще вимкнення ПК погано впливає на нові підключені пристрої. Ось наприклад, ви підключили щось, потім випадково вимкнули ПК і після включення помічаєте, що пристрій вже не вмикається і не функціонує. Такі проблеми не рідкість, на щастя все можна легко виправити. Для цього потрібно спочатку видалити, а потім додати вручну пристрій, який потрібно.

Також збої після вимкнення можуть давати антивіруси та схожі програми. Якщо вони не встигли очистити все, що потрібно, а комп'ютер вирішив вимкнутись чи перегрузитись, то цілком можливо, що потім виникнуть проблеми із роботою.

Варто знати: Названо причини, чому необхідно закривати ноутбук, коли ним не користуються

Для того, щоб подібні ситуації не виникали у вас під час роботи з ПК, то робіть все повільно та якісно. Не варто нашвидкоруч все вимикати та закривати. Ви зекономите декілька секунд, а потім роботи буде на довгий час. Спочатку перевірте чи усі дані збережені, якщо так, то закривайте програми по черзі. Далі, коли бачите, що все завершило роботу, вимикайте сам комп'ютер. В такому разі не буде чому переживати за інформацію.

Якщо ж ви помітили, що комп'ютер вимикається різко не з вашої вини, а через збої в роботі, або ж із-за перепадів електроенергії, то зверніться до спеціаліста та поставте джерело безперебійної енергії. Таким чином ви завжди зможете завершувати до кінця сеанс роботи за комп'ютером.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розповідаємо, чи будуть смартфони робити кращі знімки, якщо камера стоятиме на 200 Мп

Згадавши смартфони, які були декілька років тому, дуже тяжко уявити, що тепер є пристрої з камерами в 108 та...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -