Home Новини сучасних технологій Відомо, скільки компанія Apple заробляє на одному iPhone 13 Pro

Відомо, скільки компанія Apple заробляє на одному iPhone 13 Pro

0

Всі, хто купував або планує купити смартфон компанії Apple, вважають, що вони заробляють на одному проданому смартфоні набагато більше, ніж інші виробники смартфонів. На ділі все не зовсім так, оскільки нам відомо, скільки компанія Apple заробляє на одному iPhone 13 Pro.

Як ми писали вище, всі вважають, що заробіток Apple на одному смартфоні неймовірний і все через те, що їхні смартфони продаються в преміум сегменті, але як виявилося, з одного смартфона вони отримують не так вже й багато.

Для прикладу, фахівці з iFixit розібрали iPhone 13 Pro та проаналізували вартість всіх комплектуючих. За даними iFixit, вартість всіх комплектуючих iPhone 13 Pro складає 570 доларів і це при тому, що смартфон продають в США за 999 доларів, тобто виручка складає 420 доларів з кожного проданого смартфона.

Якщо взяти для порівняння компанію Samsung із останнім смартфоном Galaxy S21+, то вартість всіх його комплектуючих складає 508 доларів, при тих же 999 доларах, за які його продають в США. Фактично, Samsung більше заробляє на своїх смартфонах і виручка складає 491$ за кожен смартфон.

Повертаємося до Apple. В даному випадку варто ще врахувати те, що в ці 570$ входять тільки комплектуючі і без врахування податків, витрат на маркетинг, витрат на дизайн, розробку ПЗ, підтримку пристроїв і тому подібне. Також в iFixit підрахували тільки ту вартість комплектуючих, яка відома, але на ділі, домовленості компанії Apple з виробниками комплектуючих можуть суттєво відрізнятися від тих, які відомі всім.

Ще варто не забувати, що компанія Apple оновлює свої смартфони протягом 5 років, а це потребує також суттєвих коштів і витрачають вони на це набагато більше, ніж Samsung та інші виробники, які підтримують Android-смартфони протягом 2-3 років.

Також нещодавно було названо основні поради, як суттєво продовжити життя вашому Apple iPhone.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version